Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Seperate Division

seperate division

De 9 modestudenten Naomi, Kim, Maaike, Seda, Melanie, Marleen, Isa, Willemijn en Sabine hebben hun krachten gebundeld en zo in 1 jaar een collectie neergezet.

Donderdagavond 5 april kregen ze voor deze creatieve prestatie hun welverdiende certificaat uitgereikt. Maar voordat het zover was, nam docent Marieke Flipse de studenten, hun vrienden, familie en aanwezige docenten mee in het verhaal van Seperate Division, de excellentklas van de mode-opleidingen van ROC Tilburg. Het is een verhaal dat start met ambitie en de droom om met een collectie te stralen op de Amsterdam Fashion Week, misschien wel het belangrijkste mode-event in Nederland.

Een kleine greep uit dit excellentjaar

Studenten hebben workshops en masterclasses gevolgd, binnen en buiten school, van bekende en minder bekende Nederlanders uit de modewereld. Zoals fashiondesigner Petra Lunenburg en Martijn Nekoui van MOAM. Ze hebben een flinke dosis inspiratie opgedaan in Parijs en Amsterdam. Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week hebben ze een sneak preview laten zien van hun ontwerpen.

Studenten hebben aan Koningin Maxima en de prinsessen op koningsdag 2017 eigengemaakte stoffen boeketten uitgereikt. Daarmee hebben ze meerdere malen de krant en de tv gehaald.

Daarnaast is er keihard gewerkt aan een duurzame collectie. Om tot dit prachtige resultaat te komen hebben ze samengewerkt met  Wolkat, een Tilburgs familiebedrijf in textielrecycling, tweedehands kledingboetiek Tante Pollewop en het Tilburgse Textielmuseum. Dat alles met de inspirerende ondersteuning van hun docenten Marieke Flipse en Fieni van der Bruggen.

Het was een teleurstelling toen het nieuws kwam dat er dit jaar geen Amsterdam Fashion Week zou komen. Al snel pakte de groep de draad weer op: studenten gingen een eigen show organiseren, die 8 februari plaatsvond in Club Smederij in de Tilburgse Spoorzone.

Nieuwe excellentklas

De eerste excellentklas Seperate Division zit erop en de tweede is van start gegaan. Er staat weer veel moois op de planning. De droom van meedoen met de Amsterdam Fashion Week blijft bestaan. Studenten gaan 2 modepagina’s vullen in De Volkskrant. De vakwedstrijd voor Young Talent Tailor Trofee staat op het programma. Er komt een masterclass styling van Lonneke Nooteboom, bekend van stylemyday.nl en @stylemyday met maar liefst 82.500 volgers. En dit is pas het begin. We gaan nog van deze modestudenten horen.

Geplaatst: 8-04-2018