Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Separate division 2.0

modeshow

Studenten Babette en Sabine zijn 18, volgen een mode-opleiding bij ROC Tilburg, delen dezelfde passie en nemen deel aan de excellentklas Separate Division 2.0. Samen met 7 andere studenten hebben ze een jaar keihard gewerkt aan het ontwerpen en maken van meerdere outfits.

Donderdag 31 januari was de collectie van de hele groep te zien in een bomvol Patronaat in Tilburg. Bezoekers genoten van een wervelende fashionshow. Het applaus na afloop was een mooie en welverdiende waardering voor deze studenten en hun docenten Marieke Flipse en Fieni van der Bruggen.

“Het is echt geweldig om in een excellentklas te zitten”, vertelt Babette. “Ik heb veel geleerd, het was super interessant. Zo hebben we workshops gevolgd van bijzondere gastdocenten, van Petra Lunenburg bijvoorbeeld. Zij is een van de bekendste Nederlandse fashion designers. En van Lonneke Nooteboom. Zij is fashion stylist, ook van BN’ers.”

“We hebben het hele creatieve proces meegemaakt”, vervolgt Sabine. “Van een idee tot schets, van het tekenen van het patroon tot het in detail afwerken van het kledingstuk. En ook de organisatie en de choreografie van de show. Dat hebben we allemaal zelf gedaan. Heb ontdekt dat ik het organiseren heel erg leuk vind om te doen.”

De studenten hebben op hun pasmodellen feedback gekregen van kostuumontwerper Lisa Louwers en fashiondesigner Anbasja Blanken. Babette: “Zo gaf Lisa mij de tip om van een jas iets unieks te maken, een spannende vorm eraan te geven.”

Samenwerking

Ook andere studenten van ROC Tilburg hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de modeshow van 31 januari. Zo verzorgden studenten van de excellentklas Kappers de haren en visagie van de modellen.

Talenten ontdekken

Separate Division is één van de 10 excellentieprogramma’s van ROC Tilburg. Met deze programma’s krijgen gemotiveerde studenten de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Studenten halen zo meer uit hun studie. Meer kennis, meer praktische en sociale vaardigheden, meer zelfvertrouwen, meer studiesucces.

Op de foto links Sabine en rechts Babette, met in het midden hun modellen.
De foto is gemaakt door Marc Lambrechts van Marc-o-Grafie.

 

 

 

Geplaatst: 5-02-2019