Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Stage bij nieuwste film Linda de Mol

Rik Zeegers_klein

"Het is super om stage te lopen bij Talpa. De filmwereld is gaaf. Je ziet mensen die je normaal gesproken niet leert kennen,” vertelt een enthousiaste Rik Zeegers. Rik zit in het vierde leerjaar van de opleiding AV-specialist. Hij heeft meegeholpen op de set van April, May en June, de nieuwste film van Linda de Mol.

“Ik heb ook nog stage gelopen bij de tv-series Oogappels, Familie Kruys en bij buurvrouw en buurvrouw van Linda-tv. Tof.”

Veel geleerd

“Het waren lange dagen. Elke dag vier uur reizen en dan nog 10 uur op de set staan. Dat heb ik er graag voor over. Ik heb veel geleerd. Dat je met goeie belichting meer diepte in een film kunt krijgen bijvoorbeeld. Of dat je met licht de aandacht van de kijker kunt sturen. En snel werken. Het mag allemaal niet te lang duren.”

“De opleiding AV-specialist past bij mij. We werken veel in projecten. Doe dat liever dan theorie. Ik ben een echte doener. Met het diploma kan ik alle kanten op. Er is voldoende werk, ik kan doorstuderen of voor mezelf beginnen. Ik twijfel nog. Ik kan daar nog even nadenken. Dat komt goed. Het is fijn dat ik in een groep zit met klasgenoten die allemaal hetzelfde willen. Ieder heeft zijn eigen specialisatie: licht, geluid of beeld. We werken veel samen.”

Meer weten over de opleiding van Rik? Klik hier

Geplaatst: 18-12-2019