Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Stage lopen in de Tweede Kamer

anouk van de sanden_def

“Er gaat een wereld voor me open nu ik stage loop in de Tweede Kamer. Ik zit middenin de politiek. Dat is zó bijzonder," vertelt Anouk van de Sanden, derdejaars student aan de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener.

Mbo'ers, die doen het gewoon
"Mijn stageplek is bij het CDA, bij Tweede kamerlid René Peters. Er zijn ook andere stagiaires, van het hbo en van de universiteit. Dat ik op het mbo zit, is in mijn voordeel. Iedereen is daarover enthousiast. René zegt altijd “mbo’ers, die doen het gewoon”. Da’s fijn om te horen.

“Ik ga met René op werkbezoek en ben in de Tweede Kamer te vinden. Soms mag ik dan bij de fractievergadering zitten, ik beantwoord mijn mail, ben me volop aan het inlezen in thema’s als jeugdzorg en schuldhulpverlening. Vaak moet ik ook iets uitzoeken. Bijvoorbeeld wat standpunten zijn van politieke partijen over bepaalde thema’s. Dat ga ik dan helemaal uitpluizen.

Jongeren enthousiast maken
Toen ik op ROC Tilburg kwam, was het mijn droom om Rechten te gaan studeren. Nu wil ik iets anders. We krijgen op school lessen debatteren. Dat is zo leuk om te doen. In 2017 hebben we met studenten van mijn opleiding zelfs het landelijk MBO Debattoernooi gewonnen. Heb ontdekt dat debatteren mijn ding is. Ben me daarna op de politiek gaan richten. Wil daar ook wel in werken. Maar wil me ook graag breed ontwikkelen. Daarom wil ik na het mbo gaan leren voor docent Maatschappijleer. Ik wil voor de klas om jongeren enthousiast te maken voor de politiek. Zelf weet ik hoe leuk en interessant dat is. En dan het liefst in het mbo natuurlijk!

Op de foto van rechts naar links: René Peters, Tweede Kamerlid namens het CDA, Anouk van de Sanden, Ernst van Welij, persoonlijk medewerker van René en beleidsmedewerker

Meer weten over de opleiding die Anouk volgt? Ga naar Juridisch Administratief Dienstverlener

Geplaatst: 26-10-2018