Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Student Kaan Olpak wint van Nederlands Kampioen kickboksen

Kaan_www

Student Kaan Olpak heeft in zijn gewichtsklasse de Nederlands Kampioen kickboksen verslagen. En daar is ie super trots op. Kaan is 20 jaar, komt uit Rijen en volgt de opleiding Sport en Bewegen. Zijn ambitie: van kickboksen zijn beroep maken. En daar heeft hij veel voor over.  

Ik weet waarvoor ik het doe

Sport is Kaans passie. Hij is elke week 8 tot 10 uur in de ring te vinden. Op school sport hij ongeveer 15 uur per week. Ook loopt hij stage als fitnessinstructeur in een sportschool in Eindhoven. Hij helpt daar mensen met trainingen, motiveert ze en geeft soms bootcamp lessen. Hij werkt ook 2 dagen als bezorger voor een restaurant. Of hij nog tijd voor zichzelf heeft? “Niet veel. Er zijn zelfs dagen dat ik mijn ouders nauwelijks zie. Ik heb veel over voor mijn sport. Ga niet veel uit. Drink en rook ook niet. Als ik een wedstrijd speel en ik win, dan weet ik waarvoor ik het doe.” 

“Mijn vader is vroeger ook bokser geweest. Hij vertelde me daar verhalen over, hoe dat was. Hij wilde liever niet dat ik in de vechtsport ging, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Ik kickboks alweer vier jaar. Mijn vader staat nu volledig achter mijn keuze. Hij geeft me tips en zorgt voor mijn mentale voorbereiding voor een wedstrijd. Ook mijn moeder steunt me. Zij kookt extra gezond, zodat ik voldoende goede voedingsstoffen binnenkrijg.”  

Ervoor gaan

Kaans tip voor al je iets wilt bereiken met sport. “Jezelf een doel voor ogen stellen. En een plan maken. Niet roken, niet drinken, goede voeding, goed slapen, goed trainen en ervoor gaan!

Geplaatst: 11-02-2019