Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Studenten helpen bij een gezond gebit

tn_20180418_studentenhelpenbijgezondgebit

Een beetje schoorvoetend kwamen ze binnengelopen. De 25 leerlingen uit groep 7 van basisschool de Stappen uit Tilburg. Ze moesten op de tandartsstoel gaan zitten in het praktijklokaal van de tandartsassistentenopleiding van ROC Tilburg. “Ik ben niet bang hoor. Vroeger toen ik klein was wel”, vertelt de 10-jarige Mick. Isa, student-tandartsassistent, controleert zijn gebit met een plakverklikker, een klein roze tabletje waarmee niet goed gepoetste tanden een kleurtje krijgen. Ook laat ze Mick zien hoe je je tanden goed moet poetsen.

De opleidingen Tandartsassistent en Helpende Zorg en Welzijn ontvangen elke woensdag gedurende 16 weken een groep kinderen van de basisschool. Dit doen zij samen met de Samenwerkende Tandartsen Tilburg-Noord. Yvonne Loogman, preventie-assistent in deze praktijk, begeleidt en beoordeelt de tandartsassistenten.

Docent Mariette Muller vertelt dat haar eerstejaars studenten nu voor het eerst een patiënt op de stoel hebben liggen voor een poetsinstructie. Mariette: “Studenten doen zo praktijkervaring op. Ze vinden het geweldig om op deze manier bezig te zijn met hun vak. We hebben ze goed voorbereid: theorie, praktijk en op elkaar geoefend. Echt een succes. We doen dit al voor het vierde jaar.”

Alle kinderen krijgen op deze ochtend meerdere workshops. Zo mogen ze bij studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn een zelfgemaakte gezonde smoothie opdrinken en een placemat inkleuren. En bij andere studenten die leren voor tandartsassistent mogen ze een gebit kleien. De hele ochtend staat in het teken van een gezond gebit.

Geplaatst: 18-04-2018