Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Studeren en een eigen bedrijf runnen

tn_190131_sport

Studenten Justin en Maarten zijn allebei 16, hebben eindeloos veel energie, zijn ambitieus en delen dezelfde passie: ondernemen! Ze hebben allebei al een paar jaar een eigen bedrijf. Ook zitten ze op school. Justin volgt de opleiding Webdeveloper en Maarten ICT-beheerder.

Justin van Dongen

Justin is de trotse eigenaar van JKC Media BV. Een bedrijf dat websites ontwikkelt en huisstijlen ontwerpt. De liefde voor het vak is begonnen op zijn zesde, toen hij zijn eerste computer kreeg.

“En rond mijn elfde ontdekte ik programma’s als Photoshop. Ik werd daar steeds beter in. Kreeg kleine opdrachten. Dat was de start. Het is nog steeds mijn hobby. Ik vind het heel leuk om te doen.”

Met zijn mbo-diploma wil Justin verder leren aan het hbo. Maar vooral wil hij zijn bedrijf uitbouwen. “Ik hoop dat ik fulltime in mijn eigen bedrijf aan de slag kan. Dan ben ik een tevreden mens.”

Maarten Hartog

Maarten verkoopt in zijn webshop ‘Drone Central’ onderdelen voor race-drones. Hij doet zaken met leveranciers uit Amerika, China en Polen. “Ik miste wat in het aanbod van webshops. Daarom ben ik in november 2017 zelf begonnen.”

Wat hij zo leuk vindt aan een eigen bedrijf? “De vrijheid die dat geeft. Ik zit niet aan een baas vast en kan zelf mijn tijd inplannen.”

Ook Maarten wil door naar het hbo. “Maar vooral wil ik bereiken dat mijn bedrijf goed gaat lopen op de Europese markt. Ik verwacht veel van 2019. Ik ben zelf ook een fanatieke drone racer. Denk dat deze sport explosief gaat groeien.”

Wil je een kijkje nemen op de sites van Justin en Maarten?

https://www.jkc-media.nl/

https://maartenhartog.me en www.dronecentral.nl

Geplaatst: 31-01-2019