ROC Tilburg
Menu
Zoekresultaten

Uitblinkers 2017

tn_20170524_uitblinkers2017

De Uitblinkers van onze ROC-scholen zijn bekend. Er zijn al foto’s gemaakt, ze zijn op film gezet, er is getoost op alle goede prestaties en de Uitblinkers hebben meer verteld en over hun droomcarrière en de talenten die ze bij ons op school ontdekt hebben. Hun verhalen gaan we delen, in Drive, de website en op social media.


Maar voor die tijd gaan we onze Uitblinkers in het zonnetje zetten tijdens onze DRIVE-IN op maandag 12 juni. Dan kiezen we ook de student die ons gaat vertegenwoordigen op de landelijke Uitblinkersverkiezing in het najaar van 2017.


Onze Uitblinkers

School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening

Ramatu Kanu – is zeer betrokken bij de school, is lid/secretaris van de studentenraad, heeft met haar team de landelijk debatwedstrijd voor mbo-studenten gewonnen en zij volgt het excellentieprogramma mbo-havo. Dat wil zeggen dat ze naast haar juridische niveau 4 opleiding ook de havo volgt. 

Wat Ramatu bij ons ontdekt heeft? “Ik ben een doorzetter, leergierig en wil voor anderen opkomen.”


School voor Bouwtechniek

Lot van Opstal – doet een niveau 4 opleiding, is wielrenster op hoog niveau, heeft de module ‘ondernemerschap’ gevolgd op de Kasteeldreef en zij heeft op het hbo in Heerlen het Sterprogramma gevolgd zodat zij door kan stromen naar een verkort hbo-traject.

Wat Lot bij ons ontdekt heeft? “De hele dag aan de tekentafel ontwerpen is niet zo mij ding. Liever ga ik in gesprek met opdrachtgevers om tot oplossingen te komen.”


School voor Commerciële Dienstverlening

Jeffrey Bogert – heeft als droom werken als steward bij TUI. En daar doet ie alles voor. Hij neemt vaak initiatief en denkt goed na over de lesstof, denkt mee over onderwerpen en komt zelf met input voor de lessen, zoals filmpjes en websites die interessant zijn. Hij heeft vanuit het hart passie voor zijn vak.

Wat Jeffrey bij ons ontdekt heeft? “Ik pak snel dingen op, leer snel, benader mensen goed en ben een stuk zelfstandiger.”


School voor Gezondheidszorg

Ricky Spruijt – heeft bij ons de opleiding Helpende Zorg en Welzijn gevolgd en doet nu Verzorgende-IG. Ricky werd al jong mantelzorger en deelt die ervaringen op de Mantelzorgdag van zijn school. Op een enthousiaste manier kan hij vmbo’ers uitleggen waarom werken in de zorg een prachtig beroep is. Zijn droom? Ambulancebroeder worden of werken bij de eerste hulp op een ziekenhuis

Wat Ricky bij ons ontdekt heeft? ”Dat de zorg echt iets voor mij is.”


School voor ICT en Mediatechnologie

Jaminu Haruna – draait zeer professioneel technische ICT-projecten. Op zijn stagebedrijf heeft hij een baan aangeboden gekregen, maar de ambitie van Jaminu reikt verder. Hij wil naar het hbo om zijn droom te verwezenlijken: werken als ICT-consultant. Zijn passie is het bedenken van ICT-oplossingen, die implementeren en zo bedrijven helpen.

Wat Jaminu bij ons ontdekt heeft? “Dat je zonder leren niet veel bereikt. Als er iets is wat je leuk vindt, komt de drive vanzelf.”


School voor Kunst, Cultuur en Media

Roosmarijn van Dijk – presteert bovengemiddeld. Haar grote kracht: evenementen organiseren van idee tot de uitvoering. Ze regelt artiesten, zorgt voor vormgeving en promotie, regelt de techniek en de beveiliging. Het is haar droom om de allerbeste barista te zijn, dat combineren met een festival en over 5 jaar een eigen koffietent. Haar motto: blijf jezelf, ben creatief en heb lef.

Wat Roosmarijn bij ons heeft ontdekt? “Ik ben stressbestendig en best goed in zaken doen.”


School voor Logistiek en Mobiliteit

Henrianne Jansen – heeft stage gelopen in Special Olympics Kenya waar zij voor kinderen met een verstandelijke beperking de logistiek op zich nam. Sommige van deze kinderen waren doof, net als Henrianne. Bovendien heeft ze een prijs gewonnen voor een foto die ze daar gemaakt heeft. Ze wil graag doorstuderen aan het hbo.

Wat Henrianne bij ons ontdekt heeft? “Dat ik goed ben in taal, ik heb alles netjes gehaald. En plannen, dat is wel mijn sterkste punt.”


School voor Luchtvaarttechniek

Yorin Bal – heeft als enige student van heel Nederland en van zijn cohort in een keer zijn PART-examens gehaald. Een bijzondere prestatie. En dat naast zijn opleiding en de combinatie met VeVa. Zijn droom: werken als technisch officier, leidinggeven aan een team, meewerken aan nieuwe ontwikkelingen.

Wat Yorin bij ons ontdekt heeft? “Denken in oplossingen, voor jezelf en voor anderen opkomen, doorzettingsvermogen en dat je moet samenwerken bij een gemeenschappelijk doel: 1 team - 1 taak.”


School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering

Erik Geurts – heeft meegedaan aan het excellentieprogramma Go for Africa: met de auto naar Gambia en daar 7 weken stage lopen, waar hij bijvoorbeeld les heeft gegeven aan een technische school. Erik wil graag leiding geven, projecten leiden, een bedrijf beter laten presteren, innoveren. In augustus gaat hij aan het hbo technische bedrijfskunde studeren.

Wat Erik bij ons ontdekt heeft? “Ik ben een doorzetter, denk in oplossingen en door mijn Gambia–reis ben ik nu veel zelfstandiger.”


School voor Mode en Uiterlijke Verzorging

Ilonca Cardoso – is op de tweede plaats geëindigd in de landelijke Skills Heroes. Ilonca heeft veel tijd gestopt in de voorbereiding van deze landelijke wedstrijd voor mbo’ers. En dat naast haar deelname aan de excellentklas van de kappers. Ilonca droomt van een eigen zaak, wil meedoen aan coiffure awards, wil een unieke salon met medewerkers die ook zo gedreven zijn zoals zij.

Wat Ilonca bij ons ontdekt heeft? “Zelfvertrouwen en dat het kappersvak goed bij me past.”


School voor Onderwijs en Kinderopvang

Medde van Opstal - is een goede student. Zij volgt naast haar ROC-opleiding de opleiding Kraamverzorgende bij de NTI. Voor deze schriftelijke opleiding leert ze vooral ’s avonds en in het weekend. Volgend schooljaar wil Medde voor beide opleidingen het diploma halen. Haar droom: een eigen kinderdagverblijf. Dat kan ze zelf de regels bepalen.

Wat Medde bij ons op school ontdekt heeft? “Dat ik een natuurtalent heb voor baby’s. Ik krijg ze echt snel stil.”


School voor Orde en Veiligheid

Bram Heerkens – is een voorbeeld voor anderen, weet waar hij over praat en is zeer gemotiveerd. Zijn droombaan is een baan bij de mariniers of de commando’s. Hij realiseert zich dat dat niet zomaar gaat. Voor die passie wil hij hard knokken. Bram heeft van nature leidinggevende kwaliteiten die hij in de toekomst graag in wil zetten.

Wat Bram bij ons op school ontdekt heeft? “Veva past echt bij mij.”


School voor Proces- en Milieutechniek

Daniel Inen –heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt. Heeft eerst het diploma Basis Operator gehaald, daarna het diploma Operator A en nu studeert hij bijna af als Operator B. Hij wil graag verder studeren, hogerop komen en mogelijkheden pakken. Nu al traint hij nieuwe medewerkers op het gebied van veiligheid, storingen, werkvoorbereiding en techniek.

Wat Daniel bij ons op school ontdekt heeft? “Dat je nooit te oud bent om te leren. Het houdt je scherp!”


School voor Sport en Bewegen

Romy Koen - Tijdens het excellentieprogramma heeft Romy haar kwaliteiten laten zien: goede lesgever, communiceert prima in de Engelse taal, sociaal vaardig, flexibele instelling, doorzetter, sfeermaker.  Tijdens de reis zijn er diverse uitdagingen geweest: lange dagen, wisselingen in dagprogramma, indrukwekkende en aangrijpende ervaringen bij opvangtehuizen voor straatjongeren en een project voor prostituees. Romy heeft deze uitdagingen allemaal uitstekend aangepakt.

Wat Romy bij ons op school ontdekt heeft? “Elkaar helpen, dat is belangrijk.”


School voor Welzijn

Stef van den Broek - zoekt uitdaging en ontwikkeling. Zijn stage in Cambodja heeft hij zelf geregeld. Twee maanden heeft hij daar op een school les gegeven en hij is bezig geweest met het onderhoud op een boerderij. Stef is betrokken bij school en zijn opleiding. Tijdens zijn stage bij jongerencentrum De Poort organiseert hij activiteiten voor jongeren, zoals een groots gay-feest.

Wat Stef bij ons op school ontdekt heeft? “Dat ik makkelijk sturing geef en knopen kan doorhakken.”

Geplaatst: 24-05-2017