ROC Tilburg
Menu
Zoekresultaten

Uitblinkersfeest 2015

allemaal uitblinkers

Donderdag 21 mei stonden 18 studenten van ROC Tilburg in de spotlights van het ROC-Theater aan de Stappegoorweg in Tilburg. Het zijn stuk voor stuk kanjers. Studenten om trots op te zijn en met ambitie: een eigen bedrijf starten, innovaties bedenken, het verschil maken, iets betekenen voor de ander, verder studeren, werken en hogerop komen. Kortom: ze willen iets bereiken in de wereld. En daarmee verdienen ze de titel Uitblinker 2015.

Eén van deze Uitblinkers, Jordy van Tongeren, derdejaars student van de opleiding Sociaal Werker van de School voor Welzijn, gaat ROC Tilburg vertegenwoordigen op de landelijke Uitblinkersverkiezing in oktober. Daar wordt een landelijke winnaar gekozen die tijdens het studiejaar 2015-2016 regelmatig zal optreden als ambassadeur voor het middelbaar beroepsonderwijs.

Jordy (20 jaar, woont in Goirle): ‘Het leukste vak vind ik psychologie, daar ligt echt mijn interesse. En straks wil ik een eigen organisatie opzetten om jongeren te helpen om hun leven op de rails te zetten. Mijn stage heb ik gelopen bij Bijzonder Jeugdwerk Brabant in Deurne, die zijn gespecialiseerd in complexe problemen bij jongeren.’

Jordy heeft voor het examenonderdeel Lef & Daadkracht de website Small Effort gemaakt waarbij hij geld inzamelt en wensen uitvoert van mensen met kanker. Hij is hierin bijzonder succesvol en weet het verschil te maken voor hele gezinnen in een moeilijke periode.

Bekijk de foto's van het uitblinkersfeest 2015

Geplaatst: 1-06-2015