Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Uitreiking startbewijzen 3e ‘WelSlagen in de Zorg’ project in Tilburg

Uitreiking start bewijzen WelSlagen
Afgelopen woensdag 21 augustus heeft wethouder Esmah Lahlah in Tilburg aan elf WelSlagen deelnemers een startbewijs voor een BBL niveau 2 of 3 opleiding uitgereikt! De uitreiking vond plaats bij de Hazelaar, een van de verzorgingshuizen van De Wever. Wij feliciteren Lars, Maayke, Mikal, Wendy, Winfried, Khadija, Vanessa, Mayra, Ewa, Luzolo en Miriam met dit mooie resultaat. Zij starten met ingang van het nieuwe schooljaar met de vervolgopleiding bij ROC Tilburg. 

WelSlagen is een krachtig instrument om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te winnen voor kansrijke beroepen in zorg en welzijn. Jongeren of werkzoekenden die willen en kunnen werken in de zorg, maar die tot nu toe nog geen startkwalificatie hebben behaald, worden via WelSlagen toegeleid naar een leerbaan in zorg en welzijn. Gedurende twintig weken krijgen de deelnemers één dag per week training die ze voorbereidt op de toekomstige BBL baan, en doen zij drie dagen per week praktijkervaring op bij een zorg- of welzijnsinstelling. Zo maken ze kennis met leren en werken in de praktijk. In het toeleidingstraject wordt daarnaast extra aandacht besteed aan taal- en rekenvaardigheden. 

We bedanken onze samenwerkingspartners waarmee we dit mooie resultaat bereikt hebben: gemeente Tilburg, UWV, ROC Tilburg, EBC Talen, De Wever, Thebe, Volckaert, Schakelring, Sint Franciscus, Herbergier, Boeijend Huys, Het Laar en Zorghuis Tienray. We kijken ernaar uit om volgend jaar met een vierde WelSlagen groep in Midden Brabant te starten!
Geplaatst: 26-08-2019