Ga naar de header Ga naar de content

Van vier havo naar mbo

havovier

“Roxanne gaat weer met meer plezier naar school. Ze heeft haar zelfvertrouwen terug, is trots dat het allemaal lukt. En wij zijn als ouders ook super trots op haar,” vertelt Jacqueline Geerdink, moeder van Roxanne. “Ze bloeit op en is gelukkig op het mbo,” vult vader Martin aan.

Roxanne is van vier havo overgestapt naar het mbo. Ze zit nu in het tweede leerjaar van de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener.

“In vier havo stopte Roxanne in januari met school. Op de  bank hangen, dat was er niet bij. Ze moest van ons gaan werken. Roxanne vond dat leuk. En ze heeft er veel van geleerd. Zo kwam ze erachter dat ze weer naar school wilde, een diploma halen.”

Weer lol in studeren

“Er was wel twijfel, ze zag op tegen nog twee jaar havo met vakken die ze niet leuk vond. Ze heeft toen een schema gemaakt met al haar school- en werkervaringen. Dat is goed geweest. Ze ontdekte waar haar interesses echt lagen. Zo vond ze haar huidige opleiding. Een knappe keuze. En of ze nu mbo of hbo doet, daar gaat het niet om. Belangrijk is dat de opleiding haalbaar is, dat ze voelt dat ze iets af kan maken. Dat ze trots kan zijn op haarzelf. Op het mbo heeft ze weer lol in studeren. Het is praktischer. Ze haalt goede cijfers.” 

Niets mis met het mbo

“Wat ons geholpen heeft is vooral niet te pushen. De lat niet te hoog te leggen. Af en toe stilstaan bij studiekeuze en naast je kind gaan staan. Dat is belangrijk. Samen overleggen wat mogelijkheden zijn. Kijk naar je kind en luister. Zoek wat je kind aankan en leuk vindt.  Er is niets mis met het mbo. ”

Geplaatst: 8-04-2019