Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Van zingen je beroep maken

artiest_zang
"Zingen is zó fijn. Het liefst zing ik de hele dag”, vertelt Joy. Zij is eerstejaars student aan de dit jaar gestarte zangopleiding van ROC Tilburg. Haar klasgenoten Dennis en Noa zijn het helemaal met haar eens. Noa: “Het is ook super leuk om samen met klasgenoten te zingen. Het is heerlijk om met studenten in de klas te zitten die allemaal hetzelfde leuk vinden.”

Dennis heeft eerst de opleiding biomedisch laboratoriumonderzoek gedaan. Heel iets anders dus. Hij kwam al snel tot de ontdekking dat dat niet echt bij hem paste. Net als Joy en Noa wilde hij altijd al zingen. “Ben dus heel blij dat ROC Tilburg met deze opleiding is gestart. Zang is echt ons ding.”

Wie denkt dat deze studenten de hele dag zangles krijgen, hebben het mis. Noa: “We krijgen ook muziektheorie, moeten noten leren lezen, krijgen Engels, Nederlands, en rekenen bijvoorbeeld. En ook vakken als spel, dans en pilates.

Joy, Dennis en Noa willen alle drie van muziek hun beroep maken. Aan de school zal het niet liggen. “Die is echt heel fijn. Onze docent Jeroen geeft ons goede zangtips, je leert hier echt beter zingen. Meteen na de eerste les merk je al dat het beter gaat”, vertelt Dennis.

Jeroen heeft op het conservatorium gezeten. Hij geeft zangles en treedt regelmatig op. “We leiden onze studenten breed op. Het grote voordeel daarvan: ze kunnen op veel verschillende plekken binnen de entertainmentbranche gaan werken. De markt is ook aan het aantrekken. Dat merk ik zelf ook. Mijn studenten kunnen met hun diploma als zelfstandige de markt op, ze kunnen optredens verzorgen, workshops geven of doorstuderen aan het hbo. Ze zijn echt keigoed als ze straks van school komen!”

Meer weten over deze opleiding? Ga naar Artiest | Zang

Geplaatst: 23-10-2018