Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Opleidingen voor volwassenen in Educatie en Inburgering

Goed kunnen lezen, schrijven en rekenen is belangrijk. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld meer kansen op een goede baan. Heb je weinig vervolgonderwijs gevolgd? Of heb je nooit de kans gehad om te leren? Of spreek je een andere taal en wil je graag Nederlands leren? Bij de School voor Educatie en Inburgering kijken wij met je mee voor een oplossing op maat. Stap voor stap en in je eigen tempo. 


Prettige leeromgeving 

We werken met kleine groepen. Iedereen leert op zijn eigen niveau en tempo. We hebben goede docenten die tijd en aandacht voor je hebben. Als dat mogelijk is, geven we de cursussen bij jou in de buurt. De lessen vinden 's avonds of overdag plaats. Je kunt op meerdere momenten in het jaar starten. Voordat de cursus begint maken we kennis en kijken we samen wat het beste bij jou past.  

Cursussen voor mensen die in Nederland zijn geboren (of die de taal al heel goed spreken)

  • lezen en schrijven
  • rekenen
  • omgaan met je telefoon, tablet of computer.

Cursussen voor mensen die uit het buitenland komen

  • Nederlands als tweede taal (NT2): spreken, begrijpen, lezen en schrijven.

Cursussen voor mensen die uit het buitenland komen en moeten / willen inburgeren (Nederlands als tweede taal)Keurmerk blik op werk

Wij hebben ook het keurmerk Inburgeren 'Blik op werk'.

  • Inburgeringscursus voor inburgeraar die onder wet WI 2013 vallen
  • Z Route
  • B1Route
  • Onderwijsroute

Aanmelden
Je meldt jezelf aan via het aanmeldformulier. Je wordt uitgenodigd voor een kennismaking en daar bepalen we samen welke route de juiste is.

Onze opleidingen en cursussen

De opleidingen worden opgehaald
We hebben voor je:
Filters wissen

Veelgestelde vragen Educatie en Inburgering

Hoeveel kost de cursus?

De kosten verschillen per cursus. Kijk bij de betreffende cursus voor de kosten.

Hoe lang duurt de cursus?

De tijd die je kwijt bent verschilt per cursus. De cursussen voor NT1 vinden een dagdeel per week plaats en duren een jaar. Voor de cursussen voor NT2 hangt de duur af van je startniveau. Als je wil inburgeren kijken we welk traject het beste bij jou past en passen de duur daarop aan.  

Kan ik 's avonds naar mijn les?

Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn kun je ook ’s avonds les volgen. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden.  

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen op de pagina van de cursus. Je kunt ook contact opnemen: je kunt ons bellen op 013 – 539 7010 of een mail sturen naar stap013@roctilburg.nl. We hebben daarnaast een inloopspreekuur aan de Gershwinstraat 10 in Tilburg. Dit is iedere woensdag van 16.00 uur tot 16.45 uur. 

Ik twijfel. Waarom is het goed om een cursus te volgen?

Als je werkt aan je vaardigheden, wordt je wereld groter. Je krijgt meer zelfvertrouwen. Ook krijg je hierdoor meer kans op een (goede) baan. Lees hier het verhaal van Jan, hij heeft de cursus NT1 gevolgd. Wil je beter leren lezen, schrijven en rekenen? Wij helpen je graag.  

Ik wil graag contact

We helpen je graag! Je kunt ons bellen op 013 – 539 7010 of een mail sturen naar stap013@roctilburg.nl. We hebben ook een inloopspreekuur aan de Gershwinstraat 10 in Tilburg. Dit is iedere woensdag van 16.00 uur tot 16.45 uur.  

DIRECT CONTACT

Vragen over de cursussen?

Neem contact op met het Studenten Adviespunt 013
T 013 - 5397010
E stap013@roctilburg.nl

Voor vragen over aanmelden kun je mailen naar: educatie@roctilburg.nl