Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Opleiding voor volwassenen in Sport

Sport neemt een steeds belangrijkere plek in onze levens in, nu er steeds meer aandacht is voor een gezonde levensstijl. Hiermee groeit ook de behoefte aan professionals binnen de sportsector, zoals sportmanagers, coaches en begeleiders. Bereid je voor op een sportieve loopbaan en kies voor een opleiding sport en beweging bij ROC Tilburg.

Opleiding voor volwassenen in Sport en Veiligheid

Wil jij graag meewerken aan een veilige omgeving? Herken je verdachte situaties en wil je graag doorgroeien in de beveiliging? Dan hebben wij misschien wel de opleiding voor jou.

Onze opleidingen en cursussen

De opleidingen worden opgehaald
We hebben voor je:
Filters wissen

Korte cursussen

Wij vinden het belangrijk dat jij centraal staat. Daarom maken wij korte cursussen op maat. Deze korte cursussen worden bij jouw werkgever (in-company) of bij ons op locatie verzorgd. Ook geloven we dat we van elkaar kunnen leren, zowel van het bedrijf als van de student. 

Samenwerken

Wij werken nauw samen met het bedrijfsleven. We gaan dan ook graag met jou en je werkgever in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo kunnen we een traject op maat maken waarbij jouw kennis en ervaring worden meegenomen. Samen gaan we voor betekenisvol onderwijs, verantwoordelijk samenwerken en leren van en met elkaar.  

Veelgestelde vragen Sport en Veiligheid

Welke cursussen in de sport kan ik volgen?

We bieden bijvoorbeeld de cursus Gymnastiek Assistent Leider 2 en de cursus Trainer coach 3 Gymsport aan. Neem contact op met onze accountmanager Corné Haanskorf als je vragen hebt of meer wil weten: E chaanskorf@roctilburg.nl
T 06 - 39862650

Wat is het grootste verschil tussen deze twee cursussen?

Ben je Gymnastiek Assistent Leider 2, dan assisteer je de Trainer Coach 3 Gymsport.

Wat betekent werken en leren?

Studeren en werken is een hele mooie combinatie. Dat wat je leert, breng je direct in de praktijk. Een bbl-opleiding of cursus is ideaal als je direct ervaring op wilt doen, de handen uit de mouwen wilt steken of als je niet van stilzitten houdt. Aan het einde van je opleiding heb je dan niet alleen een heel waardevol mbo-diploma of certificaat, maar beschik je ook nog eens over een enorme dosis relevante werkervaring.   

Werken en leren betekent ook veel ballen in de lucht houden. Je zult vaak zelfstandig opdrachten moeten maken en dat vraagt de nodige discipline.  Wat zijn de toelatingseisen?

  • Voor de cursus Gymnastiek Assistent Leider 2 moet je minimaal 14 jaar zijn.
  • Voor de cursus Trainer Coach 3 Gymsport moet je minimaal 16 jaar zijn en een mbo-2 diploma hebben. Als je 18 jaar bent is dat diploma niet nodig.
  • Voor toelatingseisen van de overige cursussen kun je terecht bij het Studenten Adviespunt  T 013 539 7010
    E stap013@roctilburg.nl

Waar worden de lessen gegeven?

De sportcursussen vinden plaats in een gymzaal in Tilburg. De overige opleidingen vinden op verschillende locaties plaats. Voor vragen kun je terecht bij het Studenten Adviespunt  T 013 539 7010
E stap013@roctilburg.nl

Wanneer zijn de lessen?

De lessen voor beide cursussen zijn op zaterdag of zondag van 10.00 – 14.00 uur. Voor de juiste data zie roctilburg.nl. De overige opleidingen vinden op andere tijdstippen plaats. Voor vragen kun je terecht bij het Studenten Adviespunt  T 013 539 7010
E stap013@roctilburg.nl

Hoeveel tijd moet ik aan een sportcursus besteden?

  • De cursus Gymnastiek Assistent Leider 2 kent 7 cursusdagen van 4 uur.
  • De cursus Trainer Coach 3 Gymsport kent 7 cursusdagen van 4 uur en 2 examendagen.
Voor beide cursussen moet je ook praktijkopdrachten uitvoeren bij een vereniging. En je moet proeven van bekwaamheid (PVB) afleggen. Dat zijn een soort toetsen. 

Wat zijn de kosten?

De kosten van de opleidingen en cursussen vind je terug op de pagina van de opleiding. Je kunt met je vragen ook terecht bij het Studenten Adviespunt  T 013 539 7010
E stap013@roctilburg.nl

Bij wie kan ik terecht met vragen over opleidingen en cursussen in de beveiliging?

Voor vragen kun je terecht bij het Studenten Adviespunt  T 013 539 7010
E stap013@roctilburg.nl

DIRECT CONTACT

Samen kijken we naar welke opleiding of cursus het beste bij jou past. Onze accountmanagers helpen je graag!

corne_haanskorf-187dad7b  
Corné Haanskorf
Accountmanager
06-39862650
chaanskorf@roctilburg.nl