Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Opleidingen voor volwassenen in de Zorg en Welzijn

Werken in zorg en welzijn is mensenwerk! Je kunt kiezen voor het geven van ondersteuning, begeleiding, verzorging en/of verpleging. Het is van belang dat je klantgericht denkt en daarbij uitgaat van de mogelijkheden die de klant/cliënt/zorgvrager heeft. Je werkt faciliterend waardoor de klant/cliënt/zorgvrager beter in staat is eigen keuzes te maken om zijn leven in te richten. Je zult ervaren dat in de zorg en welzijn geen dag hetzelfde is.

Onze opleidingen en cursussen

De opleidingen worden opgehaald
We hebben voor je:
Filters wissen

Samenwerken

Wij werken nauw samen met het bedrijfsleven. We gaan dan ook graag met jou en je werkgever in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo kunnen we een traject op maat maken waarbij jouw kennis en ervaring worden meegenomen. Samen gaan we voor betekenisvol onderwijs, verantwoordelijk samenwerken en leren van en met elkaar.  

Veelgestelde vragen Zorg en Welzijn

Waar kan ik gaan werken?

Je werkt bijvoorbeeld in de verpleging of als begeleider in een zorg- of welzijnsorganisatie. Maar ook als assistent van de tandarts of huisarts. In je werk ondersteun je mensen die (een tijdje) niet voor zichzelf kunnen zorgen. Of je begeleidt ouderen, kinderen of gehandicapten bij het dagelijks leven. 

Wat betekent werken en leren?

Studeren en werken is een hele mooie combinatie. Dat wat je leert, breng je direct in de praktijk. Een bbl-opleiding of cursus is ideaal als je direct ervaring op wilt doen, de handen uit de mouwen wilt steken of als je niet van stilzitten houdt. Aan het einde van je opleiding heb je dan niet alleen een heel waardevol mbo-diploma of certificaat, maar beschik je ook nog eens over een enorme dosis relevante werkervaring.  Werken en leren betekent ook veel ballen in de lucht houden. Je zult vaak zelfstandig opdrachten moeten maken en dat vraagt de nodige discipline.  

Is werken in de zorg en welzijn iets voor mij?

Zet je je graag in voor andere mensen? Zorg je er graag voor dat anderen zich goed en gezond voelen? Wil jij bijdragen aan de zelfredzaamheid van mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken?  
Er zijn veel beroepen waarin je met mensen werkt. Je kiest zelf of je werkt met bijvoorbeeld ouderen, kinderen, mensen met een beperking of mensen die extra ondersteuning en zorg nodig hebben. Je komt dan te werken bij bijvoorbeeld een ziekenhuis, het GGZ, of een verpleeg- of verzorgingshuis.  

Welke vooropleiding heb ik nodig?

Je vooropleiding is afhankelijk van je gekozen opleiding of cursus. Neem een kijkje bij ons aanbod. Daar vind je per opleiding de gevraagde vooropleiding.  

Wat wordt er van mijn werkgever verwacht?

Wanneer je naast je werk wil leren moet je een leerarbeidsovereenkomst hebben. Daarnaast moet jouw werkgever een erkend leerbedrijf zijn voor de opleiding of cursus die je wil volgen. 

Hoe kan ik mij aanmelden voor een opleiding?

Neem contact op met een van onze accountmanagers. 

Wat voor investering in tijd en geld vraagt dit van mij?

Dit is per opleiding en cursus verschillend.  

Voor het merendeel van de opleidingen geldt dat je voor een BBL-opleiding minimaal 20 uur in de week moet werken. Eens in de twee weken heb je een contactdag van je school en daarnaast zul je ongeveer 12 uur per week moeten besteden aan zelfstudie. 

DIRECT CONTACT

Samen kijken we naar welke opleiding of cursus het beste bij jou past. Onze accountmanagers helpen je graag!

 John de Jong France 
John de Jong
Accountmanager

06-28045682
jdjong04@roctilburg.nl

Francé Vermeer
Accountmanager
06-46199517
fvermeer@roctilburg.nl