Ga naar de header Ga naar de content

School voor Bouw-, Installatie- en Onderhoudstechniek

Met opleidingen in de bouw-, installatie- en onderhoudssector kun je alle kanten op. Van ontwerpfase tot uitvoering op de bouwplaats, tot bij de klanten thuis: je leert het bij ROC Tilburg. Op onze school kennen docenten en studenten elkaar. Er heerst een goede sfeer en we gaan respectvol met elkaar om. Het is een school met uitdagend en interessant onderwijs, waar jij van je talent je beroep kunt maken. En ben je nog niet uitgeleerd na je opleiding bij ROC Tilburg, we werken nauw samen met diverse hogescholen voor doorstroom naar het hbo.

Wil je meer informatie over onze opleidingen?

Bekijk onze online voorlichtingen.

Middenkaderfunctionaris Bouw

Docent Kevin en Sjef vertellen in deze online voorlichting wat je allemaal gaat leren op onze opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw.Schilderen

Docent Frank vertelt je in deze online voorlichting meer over onze verschillende schilderopleidingen.Industrieel Lakverwerking
Docent Frank vertelt je in deze online voorlichting meer over onze opleidingen Industrieel Lakverwerker.

Bouwtechniek

Studenten over hun keuze

Lijkt het je ook leuk om nieuwe bouwwerken te maken, gevelelementen te construeren en onderhouden of interieurs te creëren? Wie in de bouw, interieurbouw of in een timmerfabriek of onderhoudsbedrijf werkt, heeft eer van zijn of haar werk. Want als metselaar, timmerman, montagemedewerker timmerindustrie, meubelmaker, (scheeps)interieurbouwer, schilder, lakspuiter, tekenaar, uitvoerder of werkvoorbereider kun je je creativiteit kwijt in huizen, kantoren, ziekenhuizen, fabrieken, jachten en winkels. Kortom genoeg mogelijkheden met jouw bouwtalent.

 

Werktuigkundige en Elektrotechnische Installaties

Studenten over hun keuze

 

 

Wil je meewerken aan duurzame werk- en woonomgevingen waarin mensen zich prettig voelen en optimaal presteren? Als installatiemonteur kun jij het leven van anderen aangenaam maken. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van elektrotechnische of werktuigkundige installaties zoals; cv-, verlichtings- en sanitaire installaties, zonne-energie- en warmtepomp- of domotica-systemen, beveiligingssystemen en besturingstechniek. Installatietechniek is met zekerheid een afwisselend, duurzaam en innoverend vakgebied te noemen.

 

OnderhoudstechniekInteresse in planmatig onderhoud en inspecties uitvoeren, storingen signaleren en verhelpen? Is het monteren, demonteren en optimaliseren van mechanische en/of elektrotechnische componenten echt jouw ding? Jij zorgt er voor dat installaties en systemen in de woning, ziekenhuis of industrie in optimale condities functioneren. Door de energietransitie zit je met dit werk  bovenop alle innovaties in en verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Elektrotechniek

Bouw-, installatie- en onderhoudssector Tilburg

Met een opleiding binnen deze sectoren zit je goed! Er is volop werk én het wordt goed betaald. De School voor Bouw-, Installatie- en Onderhoudstechniek werkt nauw samen met de bouw- en installatiewereld in Tilburg en omgeving. In het regionale overleg, ROBO Bouwtechniek en ROBO Elektrotechniek/Installatietechniek, ontmoeten we regelmatig toonaangevende aannemers en installateurs. Op deze manier zijn we verzekerd van goede stageplaatsen voor onze studenten en kunnen we snel reageren als medewerkers in de bouw, elektro- of installatietechniek extra cursussen nodig hebben.

Stages voor de bol-studenten

Je stage, ook beroepspraktijkvorming genoemd, vormt een belangrijk deel van je opleiding. Je leert nu eenmaal vooral door in de praktijk aan de slag te gaan. Doordat we veel verschillende opleidingen aanbieden bij de School voor Bouw-, Installatie- en Onderhoudstechniek, vind je onze studenten tijdens hun stage op zeer uiteenlopende locaties. Dat kan onder andere een architectenbureau zijn, maar ook op locatie bij een nieuwbouwproject, op stap zijn met een installateur, etc. Met alle bedrijven waar onze studenten stage lopen, werken we heel nauw samen. Zo kunnen we ons onderwijs snel aanpassen aan wat de praktijk vraagt.

 

Werken voor de bbl-studenten

Veel studenten van de School voor Bouw-, Installatie- en Onderhoudstechniek volgen een bbl-opleiding. Met veel van de bedrijven waar onze bbl-studenten werken hebben we nauwe contacten om de vraag vanuit het werkveld zo goed mogelijk aan te laten sluiten op datgene wat ze op school kunnen leren. Ook komen docenten vanuit de bedrijven hun up-to-date kennis middels gastcolleges delen.

 

Fotoalbum

elektrotechniek installatietechniek meubelmaker timmeren timmerman hout en meubel meubelmaken metselen houtbewerken hout hout bewerken schildersopleiding aan het werk lakspuiten architectuur interieur

School voor Bouw-, Installatie- en Onderhoudstechniek

Stappegoorweg 183
5022 DV Tilburg
T 013 539 7090

Vragen over opleidingen?
Studenten Adviespunt 013
T 013 539 7010
STAP013@roctilburg.nl
Postbus 1330
5004 BH Tilburg


    

Wat kun je hier leren?


Service- en Onderhoudstechniek

Bouwtechniek, Hout en Meubel, Schilderen, Metselen en Timmeren

Werktuigkundige Installatietechniek

footer-ontdekwatjekan_li
footer-ontdekwatjekan_re