ROC Tilburg
Menu
Zoekresultaten

Tips voor ouders

Uw zoon of dochter zoekt een passende mbo-opleiding. Dat is niet altijd even makkelijk. Het mbo kent veel opleidingen, de druk van het ‘moeten kiezen’, het eindexamen dat voor de deur staat, onzekerheid over ene nieuwe school, een nieuwe klas. Allemaal factoren die het kiezen spannend maken. U speelt als ouder of verzorger een belangrijke rol bij de keuze voor een opleiding. Dat blijkt ook uit onderzoek. Maar wat kunt u doen?

Tip 1
Bezoek samen de Open Dag, Open Avond of Inloopavond

Proef de sfeer van de school, maak kennis met docenten en studenten. Probeer in te schatten of dit een school is die past bij uw zoon of dochter?
Voor data en tijden, ga naar: Open dag, Open Avond en Inloopavond
Hier vindt u vragen die u kunt stellen op een Open Dag.

Tip 2     
Ontdek-Doe-Check

Het is zinvol om uw zoon of dochter te wijzen op studiekeuzepad.nl. Daar kan hij of zij een online profiel aanmaken en drie stappen doorlopen die helpen bij het kiezen van een mbo-opleiding. Samen met uw kind kunt u praten over zijn talenten. Waar is hij goed in, waar ligt zijn interesse? 
Ga naar studiekeuzepad.nl

Tip 3
Stel vragen

Stel uw kind veel vragen om de keuze te verhelderen. Is uw zoon/dochter al naar een meeloopdag geweest? Hoe heeft uw zoon of dochter dat ervaren? Wat zoekt hij of zij eigenlijk in een opleiding?

Tip 4    
Wat houdt leren bij ROC Tilburg in

Leren aan het mbo verschilt van leren op 't vmbo. Spreek hierover met uw kind. Informatie over wat leren bij ROC Tilburg inhoudt leest u hier.

Tip 5    
Bel ons Infopunt

Hebt u vragen? Aarzel dan niet om te bellen met ons Infopunt. 013 – 5397010. Vragen stellen of chatten kan ook via roctilburg.nl.

Tip 6    
Workshop: helpen bij studiekeuze!

Het doel van deze (gratis) workshop is om u als ouders en verzorgers inzicht te geven welke bijdrage u kunt leveren om uw kind te begeleiden bij zijn studiekeuze. U krijgt meer informatie over ons studiekeuzepad.nl en we geven u tips hoe u uw kind kunt ondersteunen in zijn zoektocht naar een passende opleiding. 

Aanmelden

De workshops van dit schooljaar (2016-2017) zijn inmiddels geweest. U kunt zich niet meer aanmelden. Zodra de nieuwe data voor volgend schooljaar bekend zijn, vindt u die hier. 

 

Inloopspreekuur
Infopunt ROC Tilburg


Dagelijks 9.00-13.30 uur
Stappegoorweg 183, Tilburg