Ga naar de header Ga naar de content

Tips voor ouders

Tips bij het kiezen van een opleiding

Uw zoon of dochter zoekt een passende mbo-opleiding. Dat is niet altijd even makkelijk. Het mbo kent veel opleidingen, de druk van het ‘moeten kiezen’, het eindexamen dat voor de deur staat, onzekerheid over ene nieuwe school, een nieuwe klas. Allemaal factoren die het kiezen spannend maken. U speelt als ouder of verzorger een belangrijke rol bij de keuze voor een opleiding. Dat blijkt ook uit onderzoek. Maar wat kunt u doen?

Tip 1 
Bezoek samen een Open Dag

Proef de sfeer van de school, maak kennis met docenten en studenten. Probeer in te schatten of dit een school is die past bij uw zoon of dochter?
Voor data en tijden, ga naar: Open dag
Hier vindt u vragen die u kunt stellen op een Open Dag.

Tip 2     
Ontdek-Doe-Check

Het is zinvol om uw zoon of dochter te wijzen op roctilburg.nl/studiekeuze. Daar kan hij of zij een online profiel aanmaken en drie stappen doorlopen die helpen bij het kiezen van een mbo-opleiding. Samen met uw kind kunt u praten over zijn talenten. Waar is hij goed in, waar ligt zijn interesse? 
Ga naar roctilburg.nl/studiekeuze

Tip 3
Stel vragen

Stel uw kind veel vragen om de keuze te verhelderen. Is uw zoon/dochter al naar een meeloopdag geweest? Hoe heeft uw zoon of dochter dat ervaren? Wat zoekt hij of zij eigenlijk in een opleiding?

Tip 4     
Wat houdt leren bij ROC Tilburg in

Leren aan het mbo verschilt van leren op 't vmbo. Spreek hierover met uw kind. Informatie over wat leren bij ROC Tilburg inhoudt leest u hier.

Tip 5    
Bel ons Studenten Adviespunt 013

Hebt u vragen? Aarzel dan niet om te bellen met ons Studenten Adviespunt 013. 013 – 5397010. Vragen stellen of chatten kan ook via roctilburg.nl.

 

 

 

Aanvragen mbo-studentenfonds


Een opleiding volgen bij ROC Tilburg, maar de schoolkosten niet kunnen betalen? Dan kun je een vergoeding aanvragen bij het mbo-studentenfonds. Lees verder

Inloopspreekuur
Studenten Adviespunt 013 (Infopunt)

Vragen over onze opleidingen?

Neem gerust contact met ons op! Of kom langs.
Bel ons voor een afspraak.

Maandag tot en met donderdag van 9.00-17.00 uur
Vrijdag van 9.00 - 16.00 uur
Stappegoorweg 183

5022 DD Tilburg
T 013 539 7010
E STAP013@roctilburg.nl

Kom kijken!

Kom naar onze open dag