Ga naar de header Ga naar de content
ROC Tilburg
Zoekresultaten

Practoraat Interactieve Technologie

Sinds september 2020 werkt een team van docenten uit verschillende scholen samen binnen de ‘Kopgroep Interactieve Technologie’ (KIT). De kopgroep is bezig met het ontwikkelen van onderwijs, met behulp van interactieve technologie. De kopgroep is onderdeel van het Practoraat Interactieve Technologie (PIT).

Het practoraat onderzoekt, onder leiding van practor Erdinç Saçan, hoe het inzetten van interactieve technologie ons onderwijs leuker maakt. Ze experimenteert met diverse technologieën zoals VR (Virtual Reality), AR (Augmented Reality), AI (Artificiële Intelligentie), Serious Gaming, Robots, Avatars, enzovoorts.

Bij het onderzoeken is er hulp van bedrijven en onderwijsinstellingen binnen de vereniging MindLabs en studenten van binnen én buiten ROC Tilburg.

Inmiddels zijn er verschillende VR- en AR-toepassingen gemaakt die ondersteuning bieden bij lessen. Er zijn interactieve video’s, Avatar-animaties en podcasts gemaakt die studenten helpen bij de voorbereiding van examens. We gebruiken 360°-video’s om situaties uit het werkveld te simuleren in de klas, en nog veel meer!

Zo vernieuwen we ons onderwijs, en maken het effectiever en vooral leuker!

Groepsfoto Yuverta PIT 2022-2023
PIT_Logo_blokje

Kom in contact

Erdinç Saçan - Practor
E: pit@roctilburg.nl
Linkedin
Instagram

Luister onze podcast