Ga naar de header Ga naar de content
ROC Tilburg
Zoekresultaten

Van havo naar mbo

Vind je 4/5 havo te moeilijk? Of past het hbo (nog) niet bij je? Dan is een mbo-opleiding een goede keuze. Het grote voordeel: je krijgt veel praktijklessen en je loopt stage. Je weet dan meteen of de gekozen richting echt bij je past. Na het mbo kun je gaan werken of je kunt doorstromen naar het hbo.

Je bent bij ons al welkom met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4. 

Versnelde opleidingen
We hebben twee opleidingen die je met je havo-diploma versneld kunt volgen. Dat zijn de opleidingen Tandartsassistent en Doktersassistent.

Bij andere opleidingen maken we individueel afspraken met je. Je kunt deze sneller afronden. Tijdens de kennismaking komt dit aan de orde. Het gaat over de opleidingen:

Havo-profiel economie & maatschappij
Volg jij het havo-profiel economie en maatschappij? Ben je gezakt voor Algemene economie, Wiskunde A, Informatica, Management & Organisatie? Dan kun je bij een aantal van onze beroepsopleidingen het mbo-diploma halen + havo-certificaten.

Studiefinanciering
Ook voor het mbo kun je studiefinanciering krijgen. Wil je doorstromen naar het hbo met een mbo-diploma?  De ontvangen studiefinanciering voor het mbo, telt dan niet meer mee. Je begint op het hbo dus met een ‘schone lei'.

Inloopspreekuur
Infopunt ROC Tilburg

Dagelijks 9.00-13.30 uur
Stappegoorweg 183, Tilburg