Ga naar de header Ga naar de content

Madelon Beerens

Ik heb het havo-diploma gehaald aan het Willem II College in Tilburg. Heb daarna een jaar het hbo gedaan. Dat was niets voor mij. Had echt het gevoel dat ik in het diepe gegooid werd. Het maakte niet uit of je er was. Ik moest veel zelf uitzoeken, wat ik ging doen en hoe ik het ging doen. Heel anders dan op de havo. Daar had ik een mentor, ik kreeg huiswerk, docenten vertelde wat ik moest doen en begeleidde me. Ik ben nu blij dat ik bij ROC Tilburg de versnelde opleiding voor doktersassistent volg. Dat past veel beter bij me.

"Het hbo was niets voor mij"

Een versnelde opleiding
Met mijn havo duurt de opleiding 2 jaar. De theorie zit voor een groot deel in het eerste leerjaar. In het tweede jaar is het vooral stage lopen en veel leren voor het examen. En we krijgen veel praktijklessen.

Wat ik zo tof vind aan deze school? De lessen gaan in een lekker tempo. Ik zit in een kleine groep en we krijgen les van een huisarts en van doktersassistenten. Zij weten heel goed waar ze het over hebben.

Ik mocht veel doen tijdens mijn stage
Ik heb stagegelopen in een huisartsenpraktijk in Rijen. Daar had het daar super naar mijn zin. Ik draaide mee als een echte doktersassistent. Ik mocht veel zelfstandig doen, zoals oren uitspuiten, patiënten helpen aan de balie, injecteren en natuurlijk assisteerde ik ook de arts bij behandelingen.

Nu loop ik stage in het ziekenhuis, op de polikliniek Chirurgie. Is ook geweldig. Ik doe daar al van alles, het is heel afwisselend. Ik leer daar echt heel veel.

 

Als ik klaar ben wil ik aan de slag. Dat gaat vast lukken. Er is echt veel werk te vinden.


School voor Zorg en Welzijn

Wandelboslaan 28
5042 PD Tilburg
T 013 539 7060
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Zorg en Welzijn

Madelon & de opleiding ...