Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

School voor Gezondheidszorg

Bij de School voor Gezondheidszorg leer je misschien anders dan je gewend bent. We vinden het belangrijk dat je al op school praktijkervaring opdoet. Daarom krijg je bij ons niet alleen les in klaslokalen. Je gaat op verschillende plekken in school én daarbuiten aan de slag. Je volgt verschillende workshops en hoorcolleges. Je werkt vaak samen in kleine groepjes, maar ook individueel.

Er is veel aandacht voor het aanleren van praktische vaardigheden op school en in de praktijk. Je leert vooral in projecten van twee tot vier weken. Een project is een praktijkopdracht rondom een bepaald thema dat gericht is op je toekomstige beroep. Je leert bij elk project de theoretische kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn om het project goed af te ronden. Je krijgt op die manier steeds meer bagage. Zo ben je straks goed voorbereid op je examen!

Stages

Je stage, ook beroepspraktijkvorming genoemd, is een belangrijk deel van je opleiding. Je leert nu eenmaal vooral door in de praktijk aan de slag te gaan. Onze studenten lopen stage in (bijna) alle gezondheidszorginstellingen in de regio, ook in praktijken van huisartsen en tandartsen. Enkele grote stageplaatsen: TweeSteden Ziekenhuis, Elisabeth Ziekenhuis, De Wever, Amarant, Prisma, Thebe, Huispitaal, GGZ Midden-Brabant, Stichting Schakelring, basisscholen en gastouders. Je gaat zo snel mogelijk stage lopen. Zo krijg je een goed beeld van wat je moet kennen en kunnen voor het beroep van jouw keuze. Met alle organisaties waar onze studenten stage lopen, werken we heel nauw samen. Zo kunnen we ons onderwijs makkelijk aanpassen aan wat de gezondheidszorg vraagt. Heb je straks je diploma, dan weet je dat je goed bent voorbereid op een baan.

kantinewandelboslaan-325 tandartsassistent doktersassistent aan de balie tandartsassistent aan de stoel diploma! verzorging helpende verpleging ehbo-les op stage in het ziekenhuis gezondheidszorg doktersassistent

School voor Gezondheidszorg

Wandelboslaan 28
5042 PD Tilburg
T 013 - 539 7060

Vragen over opleidingen?
Infopunt ROC Tilburg
T 013 - 539 7010
E infopunt@roctilburg.nl


Postbus 1330
5004 BH Tilburg
Wat kun je hier leren?


Verzorging, Verpleging of Helpende

Tandarts- of Doktersassistent