Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

School voor ICT en Mediatechnologie

Bij de School voor ICT en Mediatechnologie leer je misschien anders dan je gewend bent. We vinden het belangrijk dat je al op school praktijkervaring opdoet. Daarom ga je aan de slag met interessante projecten, waarbij je werkt aan opdrachten vanuit bedrijven. Volg je de richting Mediatechnologie? Dan zet je bijvoorbeeld een website op voor een vereniging. Bij de ICT-opleiding (niveau 3) bouw je je eigen computer.

Je leert bij elk project de theoretische kennis die nodig is om het project goed af te ronden. Je krijgt zo steeds meer bagage, waardoor je goed voorbereid bent op je examen. De school beschikt ook over een ICT-servicepunt waar onze studenten werken. Externen kunnen hier terecht voor computerreparaties, softwareproblemen en het bouwen van een website of database.

De School voor ICT en Mediatechnologie is een kleine school met ongeveer 250 studenten. We hebben onze eigen lokalen en docenten. Iedereen kent elkaar en dat maakt dat je je snel thuis voelt bij ons. Bij ons is het onderwijs persoonlijk! Dat blijkt ook uit de goede en deskundige begeleiding die je bij ons krijgt. Zo krijg je een vaste coach die jou helpt bij het leren en in de gaten houdt hoe het met je gaat. Heb je studieproblemen? Dan hebben we voldoende mogelijkheden om je extra te begeleiden.

Stages

Je stage, ook beroepspraktijkvorming genoemd, vormt een belangrijk deel van je opleiding. Je leert nu eenmaal vooral door in de praktijk aan de slag te gaan. Onze studenten lopen stage bij veel verschillende bedrijven. Eigenlijk overal waar computers te vinden zijn! Denk bijvoorbeeld aan scholen als 2College en het Beatrix College, industriële en dienstverlenende bedrijven, maar ook in computerwinkels en bij telecombedrijven. Wil je de grenzen over? Ook dat is mogelijk. Zo is het afgelopen schooljaar een groepje studenten naar Afrika geweest om daar computers te installeren.

Ict-en-mediatechnologie-2 Ict-en-mediatechnologie-10 Ict-en-mediatechnologie-21 Ict-en-mediatechnologie-6 Ict-en-mediatechnologie-23 Ict-en-mediatechnologie-4 Ict-en-mediatechnologie-8 Mediatechnologie Mediadeveloper ICT-medewerker ICT-beheer grafisch-ontwerper ICTbeheer

School voor ICT en Mediatechnologie

Kasteeldreef 122
5046 CV Tilburg
T 013 - 539 7070

Vragen over opleidingen?
Infopunt ROC Tilburg
T 013 - 539 7010
E infopunt@roctilburg.nl
 
Postbus 1330
5004 BH Tilburg

Wat kun je hier leren?


ICT

Mediatechnologie