Ga naar de header Ga naar de content

School voor Mode en Uiterlijke Verzorging

Bij onze mbo opleidingen gaat het om een combinatie van creativiteit en vakkennis. In onze moderne praktijkruimten werk je met professionele apparatuur onder begeleiding van docenten die hun vak verstaan. We zijn een resultaatgerichte school: we vinden het belangrijk dat je je diploma haalt. We bereiden je goed voor op je latere beroep. Op onze school heerst een goede sfeer en gaan we respectvol met elkaar om. Je voelt je veilig bij ons en je kunt je optimaal ontplooien. En niet te vergeten: bij ons ga je met plezier naar school!

Wil je meer weten over onze opleidingen? 

Bekijk dan onze online voorlichtingen.

Mode

Student La Rose vertelt je in deze online voorlichting meer over onze fashion opleidingen.Mode-opleidingen

Natuurlijk leer je bij ons alle basisvaardigheden en de kennis die je nodig hebt om je beroep uit te kunnen oefenen. Leren doe je vooral door te doen. Daarom werken we veel met projecten die zo dicht mogelijk bij de praktijk van het modevak liggen. Je volgt elk schooljaar workshops, bijvoorbeeld in het Textielmuseum in Tilburg. Ook maak je elk jaar een eigen collectie waarin je al je creatieve ideeën kwijt kunt. In het vierde leerjaar show je je eigen collectie in een spectaculaire modeshow in bijvoorbeeld popcentrum 013, of Theaters Tilburg. In dat jaar ga je ook op excursie naar een wereldstad op modegebied.

 

Stages

Stage lopen, ook beroepspraktijkvorming genoemd, vormt een belangrijk deel van je opleiding. Elk leerjaar ga je een halfjaar de praktijk in om de fijne kneepjes van het vak te leren. Als student van onze school kun je stage lopen bij een breed scala aan modebedrijven. Denk aan grote productiebedrijven van merkkleding zoals Mexx, kleinere bedrijven in speciale kleding zoals De Efteling (theater en fantasy), maar ook aan ontwerpers als Jan Taminiau, Spijkers en Spijkers of. Ga jij graag de grenzen over? Dat kan, want het modevak wordt steeds internationaler. Onze studenten liepen al stage in Italië, Londen, Turkije en Parijs. Kortom, met onze opleidingen ligt de wereld voor je open!

 

Uiterlijke Verzorging

Kappersopleidingen

Docenten Dianne en Nicole vertellen je in deze online voorlichting over onze verschillende kappersopleidingen.Bij ons zit je elke week één dagdeel echt in de schoolbanken. Je krijgt dan les in onder andere Nederlands en rekenen. De theorie van het kappersvak krijg je tijdens de praktijklessen op school. We hebben een groot en modern praktijklokaal waar je werkt aan je salonervaring. Daarnaast volg je workshops in bijvoorbeeld visagie, nagelstyling en imagestyling. Buitenschoolse activiteiten bieden we ook volop. Je kunt metamorfoses verzorgen, de hairstyling van een theatergezelschap doen of deelnemen aan regionale en landelijke kapperswedstrijden. In het begin van je opleiding werk je met oefenkoppen, maar al snel knip en style je je eigen modellen! Of je gaat aan de slag in onze eigen ROC Tilburg Kapsalon. Kom ook eens kijken in onze ROC Tilburg Kapsalon!

Schoonheidsopleidingen

Docent Diana en student Anouk vertellen je in deze online voorlichting wat je kunt verwachten bij onze Schoonheidsopleidingen.Kom ook eens kijken in onze ROC Tilburg Schoonheidssalon! 

Stages

Je leert het vak niet alleen in de schoolbanken. Bij de BOL-opleiding loop je dan ook één of twee dagen per week stage. Wat je leert op school, pas je meteen toe in de praktijk. Loop je tijdens je stage tegen vragen aan? Op school beantwoorden we die graag. Zo lopen theorie en praktijk soepel in elkaar over. Onze studenten lopen stage in vele salons in de regio Midden-Brabant. We hebben ook een salon in ons eigen gebouw aan de Stappegoorweg. Hier doe je onder deskundige begeleiding volop salonervaring op. Met alle salons waar onze studenten stage lopen, werken we heel nauw samen. Zo kunnen we ons onderwijs snel aanpassen aan wat de praktijk vraagt. Met jouw diploma ben je dus goed voorbereid op een baan!
kappers-259 kappers-267 kappers-256 mode-218 kappers-203 kappers-288 mode-239 mode-230 mode-244 mode & maatkleding design mode aan de slag in de ROC Kapsalon kapper

School voor Mode en Uiterlijke Verzorging

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090

Vragen over opleidingen?
Studenten Adviespunt 013
T 013 539 7010
STAP013@roctilburg.nl
 
Postbus 1330
5004 BH Tilburg
 

Wat kun je hier leren?


Mode

Uiterlijke Verzorging

footer-ontdekwatjekan_li
footer-ontdekwatjekan_re