Ga naar de header Ga naar de content

School voor Sport en Bewegen

We vinden het belangrijk dat onze studenten al tijdens hun opleiding ervaring opdoen. Onze opleidingen zijn daarom sterk gericht op de praktijk. Je maakt uitgebreid kennis met allerlei sporten en organisaties waar je na je opleiding aan de slag kunt gaan. Wat je leert tijdens de theorie, vertaal je zo direct naar de praktijk. Zo oefen je bijvoorbeeld tijdens de praktijkuren in lesgeven en neem je deel aan verschillende projecten. Deze projecten vinden vaak plaats in de praktijk zelf.
 
Voorbeelden hiervan zijn:

  • Externe programmaonderdelen mét overnachtingen zoals een landkamp, een watersportopleiding en een wintersportopleiding.
  • Activiteitenweken, waarin je leert over nieuwe trends in sport en bewegen.
  • Het organiseren van sportdagen voor basisschoolleerlingen en je medestudenten.
  • Het organiseren van evenementen voor het sportbedrijf of voor sportorganisaties.

Ga je graag de grenzen over? Afhankelijk van de richting die je kiest, kun je je studie een internationaal tintje te geven. Zo kun je deelnemen aan een skiopleiding in Oostenrijk, buitensportactiviteiten in de Ardennen en een stage in Zweden, Frankrijk, Zuid-Afrika of Amerika.

Persoonlijke begeleiding
De School voor Sport en Bewegen heeft binnen ROC Tilburg haar eigen lokalen en docenten. Iedereen kent elkaar en dat maakt dat je je snel thuis voelt bij ons. Bij ons is het onderwijs persoonlijk! Dat blijkt ook uit de goede en deskundige begeleiding die je van ons krijgt. Zo krijg je een vaste coach die in de gaten houdt hoe het met jou gaat. Zijn er problemen met je studie? Dan doen wij alles om je te helpen. Als je op hoog niveau sport, kun je gebruikmaken van onze topsportregeling. Je krijgt een aangepaste studieplanning en extra begeleiding van je coach.

Onze studenten, docenten en instructeurs vormen samen een enthousiast team. Dat zorgt voor een prima sfeer. We zijn er trots op dat bij ons de lessen (bijna) nooit uitvallen. Veel van onze sportlessen geven we in het Tilburgse sportcomplex T Kwadraat.

Onze school werkt heel nauw samen met de sportbonden en met organisaties waar jij aan het werk kunt. Zo zorgen we dat ons onderwijs past bij de praktijk. Dat betekent dat jouw diploma straks voldoet aan alle kwaliteitseisen. Dat is de beste garantie voor een baan waarvoor jij bent opgeleid!

Bekijk hier de promotiefilm van onze school


Bekijk hier ervaringen van de Excellentklas

Socials
Wil jij zien wat we tijdens onze opleiding(en) doen? Volg ons dan op de verschillende Social Media kanalen.
Facebook
Instagram

Stages
Je stage, ook beroepspraktijkvorming genoemd, is een belangrijk deel van je opleiding. Je leert nu eenmaal vooral door in de praktijk aan de slag te gaan. Je moet er rekening mee houden dat je ook 's avonds, in het weekend en soms in de vakanties stage loopt. Een baan in de sport betekent tenslotte dat je vaak moet werken op momenten dat andere mensen vrij zijn. Tijdens de opleiding laten we je daar vast aan wennen.  

sportevenement op het water met z'n allen in de gymzaal op de latten tactiek bespreken klimmen op de bal op de zeepbaan op de basisschool met kinderen atletiek kayak topsport sportenbewegingsleider sport en bewegen

School voor Sport en Bewegen

Olympiaplein 382
Sportcomplex T-Kwadraat
5022 DX Tilburg
T 013 539 7090


Vragen over opleidingen?
Studenten Adviespunt 013
T 013 539 7010
STAP013@roctilburg.nl

Postbus 1330
5004 BH Tilburg
 

Wat kun je hier leren?


Sport en Bewegen

footer-ontdekwatjekan_li
footer-ontdekwatjekan_re