Ga naar de header Ga naar de content

School voor Onderwijs en Kinderopvang

Op deze school  leer je misschien anders dan je gewend bent. We vinden het belangrijk dat je al op school praktijkervaring opdoet. Daarom krijg je bij ons niet alleen les in klaslokalen. Je gaat juist op verschillende plekken in en buiten de school aan de slag en volgt workshops en hoorcolleges. Je werkt vaak samen in kleine groepjes, maar ook alleen.

Meer weten over onze opleidingen?

Bekijk de online voorlichting. Docent Ad en student Lieke vertellen je in deze online voorlichting meer over de opleiding Onderwijsassistent en Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.Ons uitgangspunt is dat je het beste leert door zelf dingen te doen, uiteraard met begeleiding. Voorbeelden van projecten  zijn het organiseren van een spelletjesdag voor de kinderen van een kinderdagverblijf, meehelpen bij een musical van een basisschool of het begeleiden van kinderen bij een schoolreisje. Het loopbaandossier is op onze school erg belangrijk. Een loopbaandossier is een persoonlijke map waarin je beschrijft wat je kunt, waaruit dat blijkt en hoe je jezelf verder wilt ontwikkelen.

Onze school is een prettige school die jou goed voorbereidt op je latere beroep. Een school waar je met plezier naar toegaat, waar een goede sfeer heerst en waar we respectvol met elkaar omgaan. Een kleinschalige en gezellige school waar je je veilig voelt. Een school met uitdagend en interessant onderwijs, met een boeiend beroep als resultaat. Met je diploma op zak ligt de wereld voor je open!

Stages

Je stage, ook beroepspraktijkvorming genoemd, vormt een belangrijk deel van je opleiding. Je leert nu eenmaal vooral door in de praktijk aan de slag te gaan. Met alle instellingen en scholen waar onze studenten stage lopen, werken we heel nauw samen. Bijvoorbeeld met Kinderstad en met vele basisscholen uit de regio. Zo kunnen we ons onderwijs snel aanpassen aan wat de praktijk vraagt. Heb je straks je diploma, dan weet je dat je goed bent voorbereid op een baan of vervolgstudie. Wat dat laatste betreft: we werken goed samen met Fontys Hogescholen om de doorstroom naar de pabo en de studie Pedagogiek goed te laten verlopen. Lijkt een buitenlandse stage je een mooie uitdaging? Wij bieden je de mogelijkheid om buitenlandervaring op te doen!

onderwijs-en-kinderopvang-3 onderwijs-en-kinderopvang-16 onderwijs-en-kinderopvang-17 onderwijs-en-kinderopvang-4 onderwijs-en-kinderopvang-18 onderwijs-en-kinderopvang-15 onderwijs-en-kinderopvang-24 onderwijs-en-kinderopvang-11a onderwijs-en-kinderopvang-1a kinderopvang kinderopvang op school

School voor Onderwijs en Kinderopvang

Professor Gimbrèrelaan 9
5037 EE Tilburg
T 013 539 7085
 
Vragen over opleidingen?
Studenten Adviespunt 013
T 013 539 7010
STAP013@roctilburg.nl


Postbus 1330
5004 BH Tilburg
 

Wat kun je hier leren?


Instructeur mbo

Onderwijs

footer-ontdekwatjekan_li
footer-ontdekwatjekan_re