Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Anouk van de Sanden

“Ik wilde eerst rechter worden. Daarom koos ik voor deze opleiding. Ik ontdekte in het eerste jaar dat ik debatteren leuk vond. Ik werd een andere Anouk die ik nog niet kende. Ik mocht meedoen aan het landelijke mbo debattoernooi in Den Haag. Daar zat Kamerlid van het CDA René Peters ook bij. Hij is nu mijn stagebegeleider. Ons team won het debat en ik wist vanaf dat moment precies wat ik wil: de politiek in!

“Ik wil de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland worden” 

Lokale en landelijke politiek
Door mijn interesse in politiek en staats- en bestuursrecht ben ik terecht gekomen in de lokale politiek. Ik ben meteen warm ontvangen bij het CDA in Tilburg en stond als snel op de lijst voor de gemeentelijke verkiezingen, op plek 14. Ik ging toen naar school, werkte en voerde campagne. In die periode kwam er vanuit het CDA ook nog een landelijke wedstrijd online, premier in 2050. Ik solliciteerde en won. Toen kreeg ik door Ernst van Welij, persoonlijk medewerker van René Peters een rondleiding achter de schermen in de Tweede Kamer. Hier sprak ik met Sybrand Buma en met René Peters. Ze stelden me een hele belangrijke vraag: of ik stage zou willen lopen in de Tweede Kamer. Die stage rond ik nu af. Daarna mag ik voor René blijven werken als zijn persoonlijk medewerker.  

Kracht van vrouwen
Ik ga werken én ik ga in deeltijd verder studeren aan het hbo: Integrale Veiligheidskunde. Mijn droom is om de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland te worden. Een ambitieus doel, maar het is nodig. Vrouwen zijn net zó belangrijk in onze maatschappij als mannen. Dus wordt het tijd dat wij ook een vrouwelijke minister-president krijgen. En het zou helemaal mooi zijn als dat iemand is met een mbo-achtergrond, want wij doen er toe! Met een mbo-opleiding kun je namelijk alles bereiken wat je maar wilt!  


School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening

Kasteeldreef 122
5046 CV  Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening

Anouk & de opleiding ...