Ga naar de header Ga naar de content

Emilie Vissers

Ik ben al horlogemaker en heb daar een mbo-opleiding voor gevolgd. Toch mis ik hier iets in. Ik wil namelijk dolgraag vliegenier worden. Dat is even wat anders natuurlijk. Mijn oom werkte bij de marine en mijn opa heeft ook een militaire achtergrond. Dit heeft me altijd al geïnteresseerd. Voor de juiste opleiding is mbo dan niet voldoende. Ik moest dus terug naar school om mijn havo-diploma te halen. Dat raakte me eerst wel in mijn trots, maar als ik niet probeer om mijn droom te realiseren, kan ik daar later alleen maar spijt van hebben. 

“Ik bereid mezelf optimaal voor om te knallen wanneer dat kan” 

Gezamenlijk doel 

Alles is anders vergeleken met vroeger. Ik heb op dit moment meer rust, focus en energie om door te zetten. Ik heb destijds in havo 4 en 5 veel gemist. Nu kan ik makkelijker het overzicht behouden. Ook de sfeer op school is erg fijn. De leerlingen helpen en ondersteunen elkaar, net als de docenten. We hebben echt een gezamenlijk doel: onze diploma’s halen. Je moet het uiteindelijk wel zelf doen. Dus soms gebruik ik mijn weekenden om alles weer bij te werken. Het is doorzetten. Dat lukt. Dus ik blijk ook echt een doorzetter. 

 

Bezig blijven 

Voorlopig moet ik wachten totdat er bij Defensie weer vacatures zijn voor vliegeniers. Dat ligt nu stil, omdat alle F16 piloten moeten worden omgeschoold voor het vliegen van de F35, het nieuwe toestel van Defensie. Ik kan al wel beginnen met online tests. Ook ben ik veel aan het sporten om fysiek sterk te zijn. Eventueel ga ik nog een extra cursus doen om in het studieritme te blijven. Ik wil zeker niet stil zitten.” 

School voor Vavo

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Vavo

Emilie & de opleiding ...

  • Havo
    / vavo / 2 jaar,1 jaar