Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Hendrik de Kok

“Na het overlijden van mijn vader besloot ik alles even los te laten. Ik stopte met mijn vooropleiding bij de politieacademie en ging tijdelijk aan de slag als beveiliger. Toen ik echter zag dat er veel vluchtelingen met de boot aankwamen op Lesbos, nam ik ontslag. Ik wilde daar heen. Dat heb ik gedaan. Op een gegeven moment stond ik op het strand en zag ik tal van boten met vluchtelingen, die er slecht aan toe waren. Ik had slechts een EHBO-diploma, maar ben hen -zo goed en kwaad als het ging- gaan helpen. Zo ontdekte ik dat ik verpleegkundige wilde worden. 

“Uiteindelijk wil ik werken voor Artsen zonder Grenzen” 

Ziekenhuis in Gambia

Mijn mentor Inge Vincentie ben ik dankbaar omdat ze hele goede dingen in me naar boven heeft gehaald. Door haar kan ik mijn ambities delen. Ik heb inmiddels geweldige ervaringen opgedaan. Zo liep ik stage bij Interne Geneeskunde in het ETZ in Tilburg en in een districtsziekenhuis in Gambia. Ik ben meegereisd met het Go for Africa project van ROC Tilburg en daarna gebleven als stagiaire in het ziekenhuis. Het is ongelofelijk wat ik daar heb meegemaakt. Ik heb op verschillende afdelingen gewerkt. De mooiste herinneringen koester ik aan de kraamafdeling. Heel bijzonder om bevallingen te mogen begeleiden.

Artsen zonder Grenzen 

Ik wil heel graag nog doorstuderen met de opleiding HBO-V en dan aan de slag op de SpoedEisende Hulp (SEH). Uiteindelijk wil ik graag naar het buitenland en werken voor Artsen zonder Grenzen. Dat gaat nog even duren voordat ik zover ben. Maar ik kom er wel.” 


School voor Zorg en Welzijn

Wandelboslaan 28
5042 PD Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
School voor Zorg en Welzijn

Hendrik & de opleiding ...