Ga naar de header Ga naar de content

Jeremiah Nyandemoh

“In Sierra Leone noemt iedereen mij Toshiba. Een bijnaam die verwijst naar mijn allereerste computer. Ik heb al van jongs af aan een passie voor computers en technologie. In Afrika deed ik ook veel computerinstallaties voor bedrijven. Ik ben nu bijna 2 jaar in Nederland. Dit is mijn eerste jaar op de opleiding en ik ben direct uitgeroepen tot ambassadeur. Daar ben ik natuurlijk trots op. 

“In de toekomst wil ik mijn twee grote passies muziek en ICT combineren” 

Passie voor muziek 
Mijn andere grote passie is muziek. Op mijn dertiende zei ik, ‘Ik wil reizen. Ik wil het land uit’. Via Guinea, Mali, Burkina Faso en Libië ben ik naar Europa gekomen. In Italië heb ik muziek gestudeerd. Maar muziek bestuderen vond ik te technisch. Voor mij betekent muziek anderen inspireren en mijn verhaal kunnen vertellen. Ik heb op jonge leeftijd al veel meegemaakt en dit zet ik om in raps. Ik vind het belangrijk dat andere mensen van mijn ervaringen kunnen leren. 

Oma als muse 
Mijn grote droom is om eigen bedrijf te hebben en zo mijn twee verschillende passies te combineren. Door mijn muziek wil ik andere mensen inspireren en door ICT kan ik ervoor zorgen dat andere mensen een fijner leven hebben. Dat is mijn doel. Ik weet zeker dat mijn oma trots op me is. Ze heeft me alles gegeven, wat ik nu weet. Zij is mijn belangrijkste motivatiebron.” 

Bekijk hieronder Jeremiah's vlog


Mbo2 Dienstverlening

Gershwinstraat 10
5012 AR Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Jeremiah & de opleiding ...