Ga naar de header Ga naar de content

John Sebastiao

“Als sociaal werker draag je geen oplossingen aan, maar je begeleidt iemand zodat hij of zij zelf met een goede oplossing komt. Het heeft geen zin als ik het bedenk, want dan komt het nog niet vanuit de persoon zelf. Het is belangrijk om tijdens de begeleiding vriendelijk te zijn, maar wel duidelijk. Dat vergt wat geduld, maar dat is niet erg als je hart hebt voor wat je doet. 

“Met mensen werken die extra ondersteuning nodig hebben”

 

Zelfstandig

Mijn moeder heeft bij mijn studiekeuze een belangrijke rol gespeeld. Zij werkt ook in deze sector. Zij is daarin voor mij een voorbeeld. Ik vind het belangrijk om met mensen te werken die extra ondersteuning nodig hebben. Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat mensen op een zelfstandige manier hun leven kunnen leiden.

 

Inleven

Als ik klaar ben met deze opleiding wil ik verder leren om docent Maatschappijleer te worden. Op dit moment begeleid ik jongeren bij onze kerk. Zij zijn tussen de 11 en 18 jaar oud. We praten en zingen samen. We bespreken  hoe zij zichzelf zien en de keuzes die ze maken. Daarin adviseer ik ze ook. Ik probeer mij in hun situatie in te leven.”


School voor Zorg en Welzijn

Wandelboslaan 28
5042 PD Tilburg
T 013 - 539 7060

Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
School voor Zorg en Welzijn
Postbus 1330
5004 BH Tilburg

John & de opleiding ...