Ga naar de header Ga naar de content

Jordy van Tongeren

Uit 47 mbo-Uitblinkers ben ik tijdens het 14e Uitblinkersgala gekozen tot Landelijke Uitblinker 2015. Het was een heel mooie ervaring. Ik wist niet dat dit allemaal mogelijk was tijdens mijn studie. Het toppunt was de waardering die ik van mensen kreeg. Het gevoel dat mensen echt tegen je op kijken en het waarderen wat voor mooie prestaties je hebt geleverd.

“Alles eruit halen”

Ik weet als geen ander wat het is om met jezelf te worstelen. Toen ik 12 was, ben ik uit huis geplaatst. Toen ik ongeveer 15 was, kon ik de knop omdraaien. Mijn moeder was super blij. Nu wil ik alles uit mezelf halen wat erin zit. Na mijn opleiding tot Sociaal Werker wil ik daarom nog naar het hbo én de universiteit. Ik wil graag een eigen stichting of bedrijf oprichten om jongeren te helpen en te begeleiden om hun leven op de rails te krijgen. Tijdens mijn stage bij Bijzonder Jeugdzorg Brabant heb ik gewerkt met jongeren met complexe problemen. Ik stimuleerde ze om van een zero een hero te worden.

“Small Effort”

Het is belangrijk om je in te zetten voor anderen en het verschil te maken. Tijdens het project Lef en Daadkracht op school heb ik Small Effort opgericht. Een initiatief, waarbij ik geld inzamel om wensen uit te voeren van mensen met kanker. Dat gaat goed. Zelfs het Brabants Dagblad heeft me hierover geïnterviewd. Ook kreeg ik veel steun van mijn docenten. Zij zijn echt trots op me. Ik heb veel geleerd, maar ben nog niet klaar.

Over de opleiding

Het vak van sociaal werker is ontzettend veelzijdig. Je werkt met verschillende mensen uit allerlei culturen; je staat voor hen klaar. Aan het eind van het eerste leerjaar kies je een richting waarmee je in het tweede en derde leerjaar verder gaat.


School voor Zorg en Welzijn

Wandelboslaan 28
5042 PD Tilburg
T 013 - 539 7060

Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
School voor Zorg en Welzijn

Mijn Opleiding
Sociaal Werker
Postbus 1330
5004 BH Tilburg

Jordy & de opleiding ...