Ga naar de header Ga naar de content

Liselotte Baak

Liselotte is student Sociaal Werk. Zij vertelt: ‘In de zorg wordt de sociale en mentale gezondheid nog vaak over het hoofd gezien. Daarom heb ik ervoor gekozen dat ik hierin iets wil betekenen.’

Tijdens mijn stageperiode kreeg ik de kans om mijn passie in de praktijk te brengen. Ik heb twee maanden gewerkt bij een voedselbank in Malaga. Die 2 maanden waren heel waardevol. Het verschil in benadering tussen de voedselbanken in Nederland en Spanje was opvallend; terwijl de Nederlandse aanpak misschien iets efficiënter is, vond ik de persoonlijke benadering in Spanje beter.

‘Mijn stage heeft mijn mensenkennis verder ontwikkeld.’

Mijn stage heeft mijn mensenkennis verder ontwikkeld. Ik heb geleerd om me nog beter in anderen in te leven en om hun behoeften te begrijpen. Bovendien heb ik ideeën opgedaan die we in Nederland zouden kunnen toepassen om de persoonlijke aandacht bij sociale hulpverlening te versterken.

Mijn droombaan is werken bij een GGZ waar ik mensen met psychische problemen kan ondersteunen en begeleiden. Ik wil graag verder op het hbo en daarna misschien nog wel een studie sociologie aan de universiteit. Mijn ervaring van iemand in mijn omgeving met anorexia heeft me laten zien hoe waardevol professionele hulp kan zijn, niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor hun naasten.


School voor Zorg en Welzijn

Wandelboslaan 28 
5042 PD Tilburg
T 013 539 7010
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Liselotte & de opleiding..