Ga naar de header Ga naar de content

Lottie en Myrthe

Studenten Verpleegkundige Lottie en Myrthe hebben zichzelf drie maanden ondergedompeld in de Afrikaanse cultuur tijdens hun stage in Ghana, omdat ze naar een land wilde waar het er anders aan toegaat dan in Europa.

Lottie en Myrthe lopen stage in GhanaDrie maanden lang hebben ze daar stage gelopen in een ziekenhuis. "We hebben daar dingen gezien die we hier niet kunnen zien tijdens een stage, zoals het bijwonen van keizersnedes, bevallingen en herniaoperaties. Ze zijn daar heel open, we mochten alles zien en overal foto's van maken. Onze collega's waren ook ontzettend gastvrij en lieten ons veel doen."

"Iedere ochtend gingen we met de taxi vanuit het dorp naar het ziekenhuis. De werktijden waren van 08:00 tot 14:00. Je gaat mee in het tempo van anderen. Vergeleken met Nederland werken ze daar meer op hun gemak."

Het dagelijks leven was alles behalve luxe. "Je moet echt alles zelf doen. Kleding wassen met de hand, geen televisie of radio. Je moet daar wel tegen kunnen. Het was echt back-to-basic, maar daar hebben we veel van geleerd. Niet alleen over de cultuur, maar we hebben ook veel over onszelf geleerd." 

Of ze het aanraden om ook naar Ghana te gaan? Jazeker. "Ga naar Ghana om te kijken hoe het daar aan toe gaat, om een ander beeld te krijgen van Afrika."

School voor Zorg en welzijn

Wandelboslaan 28
5042 PD Tilburg
T 013 539 7060

Meer info over opleidingen en school
School voor Zorg en Welzijn

Vragen over opleidingen?
Studenten Adviespunt 013 ROC Tilburg
T 013 539 7010
stap013@roctilburg.nl

Postbus 1330
5004 BH Tilburg

Lottie en Myrthe & de opleiding ...