Ga naar de header Ga naar de content

Mijntje Loonen

Ik loop stage bij Arendse Health Club in Dongen. Daar geef ik zwemles, aquafit en sta in de fitnessruimte. Geef ook groepslessen aan kinderen van 8 tot 16. In mijn vrije tijd geef ik turnles aan kinderen en jongeren van 5 tot 17. En geef les aan twee wedstrijdgroepen turnen. Dat doe ik bij EOC Oosterhout, een gum- en turnvereniging.  

Het is superleuk om voor een groep te staan en anderen te begeleiden bij het sporten.  


Mensen komen naar de sportschool met een reden. Ze willen meer spieren of afvallen. Ik vind het mooi om ze daarbij te helpen, wat ze moeten doen om hun doel te bereiken.  

Daar maak ik trainingsschema’s voor. Je moet daar veel voor weten. Je moet alle spiergroepen kennen, de bewegingen die daarbij passen en het schema moet ook nog passen bij de sporter. Je moet met veel rekening houden. Zo’n schema schud je niet zomaar even uit je mouw. 

Excellentietraject 
Op school volg ik het excellentietraject Mentality Games. Samen met andere studenten organiseer ik wintersporten voor mensen met een beperking. Daar zijn we druk mee buiten de normale lessen om.  

Mijn beste docent 

Gert-Jan Westerhout staat altijd voor studenten klaar. Je kunt alles met hem bespreken. Hij geeft goed les; wel zakelijk maar leuk en op een grappige manier. We krijgen van hem theorie- en praktijklessen ‘organiseren van evenementen’.  

 


School voor Sport en Bewegen

Olympiaplein 382
Sportcomplex T-Kwadraat
5022 DX Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Mijntje & de opleiding...