Ga naar de header Ga naar de content

Nathalie Brooks

“Ik ben het enige meisje in mijn klas. Aangezien ik niveau 3 doe, ben ik in opleiding voor een leidinggevende functie. Hierna kan ik een verkort traject volgen op de KMS, waarna ik kan starten als beginnend sergeant. Ik geef dan leiding aan 10 militairen. Dat zullen over het algemeen ook mannen zijn, dus nu kan ik mooi alvast ervaren hoe dat is. Mijn doel staat nog niet vast, maar ik wil in ieder geval in een leidinggevende functie gaan werken.

“Leidinggeven aan militairen”

 

Theorie en praktijk

We krijgen drie weken theorie op school en daarna oefenen we dat in de praktijk tijdens een stageweek, intern op een kazerne. We werken opdrachten uit zoals het uitvoeren van een checkpoint en het uitzetten van een WLP (waarnemings- en luisterpost). Je leert hoe je instructies moet geven aan de groep. Het is heel fijn om eerst erover te leren en het daarna ook echt in praktijk te oefenen.

 

Discipline

Niet iedereen kan deze opleiding doen. Zonder discipline red je het niet en je moet er rekening mee houden dat er strikte regels zijn waar je jezelf aan te houden hebt. Ook is het noodzakelijk dat je sportief bent, want we sporten veel. We dragen een rugzak van 40 kilo, dus dan is sterk zijn wel nodig.”


School voor Orde en Veiligheid

Gershwinstraat 10
5012 AR Tilburg
T 013 539 7090

Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.


Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Orde en Veiligheid

Nathalie & de opleiding ...