Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Orlando Huisinga

”Ik help graag anderen, zeker als het om hun veiligheid gaat. Uit de verhalen in het nieuws blijkt wel dat dit steeds belangrijker wordt. Als beveiliger heb je oog en oor voor mensen en hun omgeving. dat is een hele verantwoordelijkheid. 

Zorgen voor veiligheid is een hele verantwoordelijkheid

Logische keuze

De keuze voor ROC Tilburg was logisch. Hier is alles goed georganiseerd. Het eerste jaar krijg je alle theorie, in het tweede en laatste jaar loop je een heel jaar lang stage. Zo kun je je goed focussen. Ik loop mijn stage bij het Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch. Mijn taken zijn divers. Ik verzorg toegangscontroles. Ik bekijk regelmatig camerabeelden in de meldkamer en loop surveillance-rondes binnen en buiten de rechtbank. Daarnaast zorg ik dat iedereen de regels naleeft en kan ik eerste hulp verlenen. Ook help ik mee als er een ontruiming nodig is.’ 

Vriendelijk én streng zijn

Je moet als beveiliger sterk in je schoenen staan, discipline hebben en altijd de rust bewaren. Ik wil ook vriendelijk zijn, maar soms moet ik toch streng zijn. Het is belangrijk om dan de juiste woorden te kiezen en alert te zijn als mensen boos worden. Dat gaat me goed af. Dit werk bevalt goed, daarom wil ik later bij een bedrijf werken dat objecten zoals deze rechtbank beveiligt.”


School voor Orde en Veiligheid

Gershwinstraat 10
5012 AR Tilburg
T 013 539 7090

 

Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Orde en Veiligheid

Orlando & de opleiding ...