Ga naar de header Ga naar de content

Ricky Spruijt

 “Ik was 8 jaar toen mijn moeder een longembolie kreeg en met spoed werd opgehaald door de ambulance. Ik heb ervaren hoe belangrijk het werk van medewerkers van de ambulance is. Zowel voor de patiënt als zijn naasten. Uiteindelijk heeft mijn moeder vijf keer op sterven gelegen en is ze talloze keren met de ambulance vervoerd, voordat ze overleed. Een hele heftige tijd, waarin mijn vader, broer en ik steeds voor haar hebben gezorgd. Het verlies van mijn moeder is nu voor mij een inspiratiebron.

"Nu zorg ik graag voor mensen met een verstandelijke beperking." 


Doorleren

Ik wil ook mensenlevens redden en er zijn voor anderen. Daarom koos ik voor de opleiding Helpende. Die rondde ik goed af. Nu volg ik nu de opleiding Verzorgende-IG. Mijn hart gaat op dit moment uit naar de doelgroep van mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb ook al stage gelopen bij ASVZ in Udenhout, die me erg goed bevallen is. Maar… ik blijf doorleren, want uiteindelijk wil ik ambulancebroeder worden.

Mantelzorger
Ik heb als mantelzorger hier op school al diverse malen mijn verhaal verteld aan andere studenten. Dat maakte op iedereen veel indruk. Ik legde ook uit dat je als naaste bepaalde dingen niet wil horen. Als verzorgende of verpleegkundige in opleiding heb je veel aan dit soort tips. Het voelt goed om dit te kunnen doen. Ik geef ook voorlichting over de school. Ik sta graag klaar voor een ander. Dan voel ik me sterk.”

School voor Zorg en Welzijn

Wandelboslaan 28
5042 PD Tilburg
T 013 539 7060
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag

Meer info over opleidingen en school
School voor Zorg en Welzijn

Ricky & de opleiding ...