Ga naar de header Ga naar de content

Sanne Konings

“Voordat ik aan de opleiding Luchtvaarttechniek begon, had ik nooit technische hobby’s. Maar wist wel vanaf toen ik nog heel klein was, dat ik iets met techniek wilde gaan doen. 

 

"Met mijn havo-diploma heb ik heel bewust gekozen voor het mbo. "

Was hele dagen leren en in de boeken zitten een beetje beu. Wilde iets met mijn handen doen, bezig zijn. Niet alleen maar leren met mijn hoofd.  

Mijn droombaan 

Dat is wat ik nu doe. Lekker sleutelen en bezig zijn. Ik hoop dat ik dit werk over 10 jaar ook nog mag blijven doen. Mijn stage-adres, Rijnmond Air Services, is een mooi bedrijf waar ik mezelf kan blijven uitdagen en ontwikkelen. Medewerkers accepteren en respecteren me. Dat ik een vrouw ben in een mannenwereld is geen probleem. Ze laten zien hoe het is om in teamverband samen te werken. Iedereen helpt elkaar. Kan mezelf zijn in deze opleiding en dit beroep. Dat maakt me echt gelukkig! 

 

Excellente mbo’er 

Ben ook uitgeroepen tot excellente mbo’er van 2022 door het Nederlands Luchtvaart Fonds. Die prijs staat voor goed vakmanschap, het kunnen dragen van verantwoordelijkheid en voor toewijding. Echt een eer om deze prijs te krijgen. Ik heb er ook mooie contacten aan over gehouden. Die komen me goed van pas in mijn carrière. Daar ben ik trots op. 

 

Meisjes in techniek 

Als je als meisje in de techniek wilt werken, moet je dat gewoon doen. Ook al kom je in een mannenwereld terecht. Als dit je droom is, ga er dan voor. Als je twijfelt kom zeker een keer een kijkje nemen bij een open dag of loop eens een dagje mee. Technische mbo’ers zijn hard nodig. Dus join the club… en wie weet zie ik jou in de toekomst wel op de werkvloer!” 

 


School voor Luchtvaarttechniek

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7010
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Sanne & de opleiding ...