Ga naar de header Ga naar de content

Simone de Brouwer

“Ik heb twee passies: kinderen en dansen. Het dansen heb ik tot op hoog niveau gedaan. Volgde een 4-jarige mbo dansopleiding in Rotterdam en deed mee als achtergronddanseres tijdens het optreden van zangeres Eva Simons bij Idols. Uiteindelijk ben ik beide passies gaan combineren. Nu run ik samen met mijn zusjes een dansschool voor kinderen en volwassenen in Hilvarenbeek. Mocht ik ooit het dansen fysiek niet meer kunnen, dan kan ik me met deze opleiding meer richten op de begeleiding van kinderen.

“Ik wil muziek, bewegen en werken met kinderen blijven combineren” 

Goed op mezelf passen
Mijn docent Mendel en mentoren Femke en Ellie zijn belangrijk voor me. Ik steek 20 uur per week in de dansschool. Daarnaast volg ik fulltime deze opleiding. Uiteraard loop ik ook stages. Dat is erg pittig. Mijn mentoren zeggen dat ik goed op mezelf moet passen en moet luisteren naar mijn lichaam. Af en toe neem ik daarom een dag vrij om bij te tanken. Dat is gelukkig nooit een probleem. Ze weten dat ik keihard werk en er altijd voor ga.

Vrij en vrolijk
Mijn grote droom is om muziek, bewegen en werken met kinderen te blijven combineren. Als je danst, voel je je vrij en word je vrolijk. Dat is goed voor elk kind. Ik wil uiteindelijk een paar dagen per week de dansschool runnen en een paar dagen per week werken in de kinderopvang. Ik kan daarmee zoveel betekenen voor kinderen. Bovendien creëer ik voor mezelf zo voldoende zekerheid.” 


School voor Onderwijs en Kinderopvang

Professor Gimbrèrelaan 9
5037 EE Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Onderwijs en Kinderopvang