Ga naar de header Ga naar de content

Tom Thielen

“Van mijn overstap naar de zorg heb ik geen moment spijt gehad. Ik was kok en werk nu alweer ruim een half jaar als leerling-verpleegkundige bij De Wever, locatie Reyshoeve. Ik werk hier met mensen met beginnende dementie. Ik vind het fijn om een band op te bouwen met mijn cliënten. Ik beteken zo echt iets voor ze.  Als ik iemands dag beter heb gemaakt, als mijn cliënten vrolijk zijn, dan is mijn dag ook goed. Daar doe ik het voor.  

1 schooldag per week
Elke schooldag staat in het teken van een bepaald thema. Lessen zijn afwisselend met veel verschillende werkvormen. Soms is dat een presentatie in een klein groepje, dan leren we weer door zelfstudie, we gaan aan de slag met digitale leervormen zoals de ‘tovertafel’. Verpleegtechnische handelingen oefenen we in de skills-lokalen. 

Als ik een leervraag heb vanuit de praktijk, dan pikt de school dat meteen op.

Zo waren er op mijn afdeling cliënten met een catheter. Daar wist ik nog niet veel van. Heb dit aan mijn docent aangegeven en de eerstvolgende schooldag was er aandacht voor. Met deze opleiding kan ik me echt verdiepen in wat ik in de praktijk tegen kom.  

Ik voel me gehoord 
Ik krijg de hulp die ik nodig heb om het vak van Verpleegkundige goed uit te voeren. Op school en op het werk. En ook van mijn klasgenoten leer ik veel. We geven elkaar feedback en brengen elkaar naar een hoger niveau, we doen het samen.  

Daar ligt mijn hart 
Ik ben blij dat ik deze opleiding ben gaan doen en ben op weg naar een mooie carrière in de zorg. Over 5 jaar? Dan werk ik nog steeds met mensen met beginnende dementie. Daar ligt mijn hart. 


School voor Zorg en Welzijn

Wandelboslaan 28
5042 PD Tilburg
T 013 539 7060

Meer info over opleidingen en school
School voor Zorg en Welzijn

Vragen over opleidingen?
Studenten Adviespunt 013 ROC Tilburg
T 013 539 7010
stap013@roctilburg.nl
Postbus 1330
5004 BH Tilburg

Tom & de opleiding