Ga naar de header Ga naar de content

Podcast Lesstof

Hoe ziet voor jou het beste onderwijs van Nederland eruit?

Luister in deze podcast naar onze studenten, docenten, partners, host Ankie en tafelheren Ferry en Robin. Ze praten over de ontwikkeling van talent en hoe we dit tot bloei kunnen laten komen. Wat is daarvoor nodig? Hoe past dit binnen het beste onderwijs van Nederland en wat kan ROC Tilburg daaraan bijdragen? 

 

Luister je mee?

Aflevering 1 Het beste onderwijs van de toekomst

In deze eerste aflevering start Ankie met tafelheer Ferry. Samen gaan ze het hebben over het beste onderwijs van de toekomst. Waar staan we over 10 jaar? We zoomen in op hoe onze studenten, hun ouders en docenten hierover denken. De hoofdgast in deze aflevering is Bas Kapitein, general manager van Midpoint Brabant. Hij zegt onder andere 'Zonder die talenten met de juiste vakopleiding staat de maatschappij stil´.


Aflevering 2  Een leven lang ontwikkelen

Een leven lang ontwikkelen. Waarom is dat zo belangrijk? En zijn we ooit uitgeleerd? De hoofdgast in deze aflevering is Fons Jurgens, Algemeen Directeur van de Efteling. Waarom leiden minder regels, meer eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen tot meer zelfontplooiing? Onze student Kim vertelt dat je alles kunt worden, het maakt niet uit wanneer je begint. 


Aflevering 3 In de klas

Hoe ziet het klaslokaal van de toekomst eruit? Wat vraagt dat van een docent? In deze aflevering stelt tafelheer Ferry voor om het vak ´objectief kijken´ toe te voegen aan het lespakket. En je hoort Bas van der Pol, wethouder Gemeente Tilburg, over de stad Tilburg als laboratorium van de toekomst. De gehele stad als één leeromgeving.   

 

Geen afleveringen missen? Stay tuned!
De volgende afleveringen verschijnen in september. Wil je automatisch een bericht ontvangen wanneer de nieuwste aflevering live gaat? Abonneer je dan op de podcast via het platform SpotifySoundcloud of Apple Podcasts!
Meer over de podcast

Host en tafelheren
Ankie van Steen, onze podcasthost, gaat in gesprek met ROC Tilburg studenten, ouders, docenten en bedrijven waar we mee samenwerken. Samen met tafelheren Ferry Zandvliet en Robin Imthorn, twee mannen met een levensverhaal, reflecteert Ankie op de inspirerende verhalen en inzichten over het beste onderwijs van Nederland. 

Belangrijke vaste gasten
Naast de host en de tafelheren komen in alle 6 de afleveringen aan het woord:

  • Studenten van het ROC Tilburg: Kim Kooij, Willem Bierman, Mayra Ravestein, Anouk van de Sanden (oud student)

  • Docenten ROC Tilburg: Cees Vrieswijk, Kirsten Cuppen, Suzanne Rommelaars

  • Ouders: Peggy van Dun, Wendy Brok

Speciale gasten
Iedere aflevering hebben we één speciale gast. Iedere keer iemand uit het bedrijfsleven waar we met trots en plezier mee samenwerken.


Blijf op de hoogte

Volg ROC Tilburg op LinkedIn, Instagram en Facebook!Luister via Spotify, Soundcloud en Apple Podcasts.


Ankie
Ankie van Steen -  Podcastmaker
Ankie is professioneel podcastmaker en host van deze podcast. Zij heeft een natuurlijke nieuwsgierigheid naar zelfontwikkeling, leiderschap en weerbaarheid van de mens. 

Robin Imthorn
Robin Imthorn - Sergeant Korps Mariniers
Robin overleefde een bermbomaanslag tijdens zijn missie in Afghanistan. In deze podcast deelt hij als tafelheer zijn visie en inzichten die hij door zijn bijzondere levensverhaal heeft opgedaan.


Ferry Zandvliet
Ferry Zandvliet Keynote spreker en schrijver
Ferry overleefde een terroristische aanslag in het Bataclan, dit veranderde zijn kijk op het leven. In deze podcast deelt ook hij als tafelheer zijn nieuwe inzichten en reflecteert vanuit die gedachte op de vragen over het beste onderwijs van Nederland.