Ga naar de header Ga naar de content

La Rose Ludelu-Kifu

Toen ik klein was, woonde mijn oma in Congo Kinshasa. Zij stuurde stofjes op met Afrikaanse prints. Dat vond ik geweldig. Op de basisschool heb ik al kleine tasjes gemaakt van die stofjes. Mijn oma maakte ook kleding. Dat wilde ik ook, maar dan hier in Nederland. Een soort van ‘mijn roots’ naar hier halen. En daar ben ik nu mee bezig. Super leuk.

“Heb het echt naar mijn zin bij de modeopleiding.”

Ik zit ook in de excellentklas. Elke week krijgen we met 6 studenten extra lessen. We verdiepen ons op een hele creatieve manier in mode. En hoe tot een ontwerp te komen. Inspiratie daarvoor halen we uit alles wat we zien om ons heen. We zijn bezig met 3D printen en werken niet alleen met stof. Ook met andere materialen. Met klei bijvoorbeeld. In mei gaan we al ons werk laten zien tijdens een expositie. 

Jong ondernemer

Ben in december gestart met een eigen onderneming. Ik organiseer shows met mode, cultuur, dans en muziek. Mijn shows hebben een positieve energie, daar houd ik van. En van mensen helpen. Iedereen heeft een talent. Door shows te organiseren kan ik een platform creëren voor anderen. Dan ben ik echt blij. 

Droom

Ik droom van een eigen groot modebedrijf. Dan kan ik met het geld dat ik verdien mensen die het moeilijk hebben helpen. Iets betekenen voor anderen en anderen iets geven. Mijn familie gooit bijvoorbeeld nooit kleding weg. We doneren dat liever. Dozen vol sturen we op. Ik geef ook dansles aan kinderen wiens ouders het niet kunnen betalen. Daar voel ik me goed bij.


School voor Mode en Uiterlijke Verzorging

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Mode en Uiterlijke Verzorging

La Rose & de opleiding ...