Ga naar de header Ga naar de content

Marco van den Abbeelen

“Eigenlijk wilde ik piloot worden. Dat is een hele opgave. Ik heb ook een liefde voor techniek én had altijd al interesse voor het leger. Nu komt alles samen in mijn opleiding. Het is een hele verantwoordelijkheid om te sleutelen aan een vliegtuig. Er komt veel bij kijken. Zeker omdat de computer steeds meer terrein wint. Ik vind het vak uitdagend en vernieuwend. Je bent altijd op zoek naar de oplossing.

“Ik ben een man met een missie”

Van fouten maken leren
Ik ben er het meest trots op dat ik mijn koppie er steeds bij kan houden. Ondanks dat het wel eens tegenzit. Ik heb ontdekt dat je pas leert als je fouten maakt. Ik heb veel gehad aan mijn stages in Volkel en Gilze-Rijen. Wat je aan theorie hebt behandeld op school mag je daar doen, voelen en ervaren. Dan blijkt ook dat je de theorie en praktijk allebei nodig hebt. Ook heb ik veel geleerd van projecten op school. Bijvoorbeeld van het bouwen van een drone en een werkend besturingsorgaan zoals een flap van een vliegtuig. Omdat je in een groepje moet werken, leer je samenwerken én leidinggeven.  

Extra leuk 
Mijn docent David Rozenbrand heeft me enorm gestimuleerd om door te zetten als het lastig was. Hij gaat op een leuke manier met studenten om en kan dingen goed uitleggen. Dat maakt het extra leuk om aan de slag te gaan. Nu mijn diploma in zicht is, kan ik echt beginnen om mijn droom waar te maken: militair én technicus worden. Hoe gaaf is het als je met je 21ste aan Apache-gevechtshelikopters mag sleutelen binnen een organisatie zoals defensie?'' 

Bekijk Marco zijn vlog.


School voor Luchtvaarttechniek

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Luchtvaarttechniek

Marco & de opleiding ...