Ga naar de header Ga naar de content

Mayra Ravestein

Stage lopen als stewardess is zó gaaf. Op Schiphol is elke minuut anders. Ik heb passagiers vanuit de hele wereld gesproken. En met veel leuke collega’s gewerkt. Ik heb stage gelopen als grondstewardess. Dan ga je dus nog niet de lucht in. Ik heb passagiers geholpen bij het inchecken, veel vragen van ze beantwoord en veel verhalen gehoord. Heel gaaf allemaal. Schiphol is een dynamische en soms chaotische werkplek. Ik heb daardoor ontdekt dat ik zelfvertrouwen heb en dit werk aankan.  

Als ik maar veel met mensen kan omgaan ...

Heb nooit spijt gehad van mijn studiekeuze
Na het vmbo wist ik niet zo goed wat ik wilde. Wat ik wel wist, is dat ik reizen geweldig vind. Iets van de wereld zien. Andere mensen en culturen ontmoeten. Op de open dag van ROC Tilburg was ik meteen verkocht. Eerstejaars studenten van de opleiding Luchtvaartdienstverlener gaven een presentatie, we mochten op school in het vliegtuig zitten. Toen dacht ik ‘wow, dit wil ik gaan doen’. Ik zit nu in mijn laatste jaar en heb er nooit spijt van gehad. 

Docenten weten waar ze over praten
Wat ik zo goed vind aan deze school, is dat veel van mijn docenten zelf in de luchtvaart hebben gewerkt. Zij geven les vanuit hun eigen ervaringen, weten waar ze over praten. Daar leer ik veel van. Ik houd ook van andere talen. Krijg les in Engels, Duits en Spaans. Docenten zijn heel betrokken en helpen je met alles. 

Over 5 jaar?
Na deze opleiding wil ik naar het hbo. Toerisme management studeren. Dat sluit goed aan. Daarna hoop ik een baan te vinden in de luchtvaart. Op Schiphol zelf of misschien ook wel vliegen. Als ik maar veel met mensen kan omgaan. Dat is wat ik wil. 


School voor Commerciële Dienstverlening

Kasteeldreef 122
5046 CV Tilburg
T 013 539 7070

Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Commerciële Dienstverlening

Mayra & de opleiding