Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Okki van der Plas

“Ik ben altijd sportief geweest. Zo kwam ik op het idee dat ik iets met sport wilde doen. Nu zet ik sport in als middel om anderen te helpen.  

“Ik zet sport in om anderen te helpen”

Eigen stijl
Ik heb ontdekt te kijken naar wat mensen kunnen. Ik heb mijn eigen stijl van begeleiden ontwikkeld. Ik gebruik humor, ben duidelijk en op zijn tijd een tikkeltje gek. Zo speel ik in op wat de ander nodig heeft. Ik heb deelgenomen aan het Excellentieprogramma in Zuid-Afrika. Daar hebben we zoveel meegemaakt. We bezochten basisscholen, gevangenissen en een programma dat zich inzet voor de verbetering van sociale omstandigheden in achterstandswijken. We zijn geweest bij een opvangorganisatie voor jongens die op het verkeerde pad zijn geraakt. En bij een organisatie die vecht voor de rechten van vrouwen die in de prostitutie terecht zijn gekomen. Overal verzorgden we sportactiviteiten én lieten we materialen achter.  

Ook heb ik veel geleerd van mijn stage bij Idris en Amarant. Daar heb ik gewerkt met jongeren met een licht verstandelijke beperking en complexe gedragsproblemen. Ik ben tijdens mijn hele opleiding uitgedaagd het beste uit mezelf naar boven te halen.

Super jaar
Voor mij zijn mijn mentor Gert-Jan Westerhout en docente Annette Ysebaert erg belangrijk geweest. Gert-Jan kan een grapje maken én heel serieus zijn. Zijn betrokkenheid raakte me. Omdat ik een lastige puber was, sprak Annette me bij het begin van het derde leerjaar aan. ‘We kunnen elkaar constant op de kast jagen of we kunnen er een super jaar van maken.’ Ik koos voor het laatste. Ze heeft me het hele jaar keigoed geholpen en is erg trots op me.”

Bekijk Okki haar vlog.


School voor Sport en Bewegen

Olympiaplein 382
Sportcomplex T-Kwadraat
5022 DX Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Sport en Bewegen

Okki & de opleiding ...