Ga naar de header Ga naar de content

Riky Stokkermans

“Toen ik vanwege bezuinigingen niet langer bij mijn laatste werkgever kon blijven, moest ik ineens gaan solliciteren. Ik raakte in paniek; hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief? En hoe doe je dat op de computer? Ik begreep dat ik dit aan moest pakken.

Er zijn hier mensen met geduld, echt geduld, die je verder kunnen helpen.

Sollicitatiebrief
In een groep van tien volwassenen verbeter ik mijn vaardigheden in lezen, schrijven en het werken op de computer. Dat doen we aan de hand van actuele onderwerpen, zoals het milieu. De lessen zijn bovendien heel praktisch: ik weet nu hoe ik een sollicitatiebrief opstel.

Nieuwsbrief
De computerlessen waren in het begin wel griezelig om te doen. Maar het is gelukt! Ik maak nu zelfs maandelijks een nieuwsbrief die ik via de e-mail aan mijn hele familie verstuur. Zo oefen ik met het plakken van foto’s, verschillende opmaakstijlen en natuurlijk de taal.

Verder met taal
Met de computerlessen ben ik klaar. Het certificaat hiervoor heb ik in ontvangst genomen. Met de taallessen ga ik nog even door. Op dat vlak valt nog genoeg te leren. En ik heb de wens om ook lessen rekenen te volgen. De mogelijkheid is er, dus grijp ik hem!”


School voor Educatie en Inburgering

Gershwinstraat 10
5012 AR Tilburg
T 013 539 7090

Meer info over opleidingen en school
School voor Educatie en Inburgering
Postbus 1330
5004 BH Tilburg