Ga naar de header Ga naar de content

Ritchie van Rijswijk

“Mijn keuze voor de opleiding Content Creator is er één van vele tussenstappen. Ik zat eerst op de opleiding Verzorgende en Maatschappelijke Zorg. Daar heb ik veel geleerd. Ik had het ook super naar mijn zin. Toch wilde ik meer met mensen praten in plaats van zorg verlenen. Daarom ben ik de opleiding Sociaal Werker gaan doen. Toen kwam corona. Dat was voor mij een jaar van bezinning. Is dit echt wat ik wil in de toekomst? Ik miste de creativiteit en na een heroriëntatie kwam de opleiding Content Creator op mijn pad.  

“Elke tussenstap is een ervaring die je meeneemt in de toekomst” 

Echt op mijn plek 
De opleiding past perfect bij mij. Voor het eerst voel ik me echt thuis. Het is een creatieve opleiding, met leuke docenten en een hele hechte kleine klas. Design, fotografie, videografie en journalistiek. Alles komt aan bod. Ik ben trots op mijn product ‘zien, doen en beleven’ dat ik onlangs heb ontwikkeld. Daarmee kunnen vmbo’ers kennis maken met de opleiding Content Creator.  

Tussenstappen om van te leren 
Ondanks alle tussenstappen, zie ik deze stappen niet als verloren tijd. Door mijn ervaring in de zorg heb ik veel gezien en verhalen gehoord. Dit zijn ervaringen die ik ook meeneem in mijn huidige opdrachten. Mijn volgende stap is stagelopen bij een mooi bedrijf in de regio. Later wil ik een eigen content bureau openen. Ik ben nu al bezig om een netwerk met mensen om mee heen te verzamelen die me bij deze droom kunnen helpen.” 


School voor ICT en Mediatechnologie

Kasteeldreef 122
5046 CV Tilburg
T 013 539 7070
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor ICT en Mediatechnologie

Ritchie & de opleiding