Ga naar de header Ga naar de content

Romy Koen

Ik ben erg sportief. Ik houd van water- en wintersport. Daarom koos
ik binnen Sport en Bewegen voor Outdoorsporten. Dat ging heel goed. Helaas scheurde ik mijn binnenste knieband. Dat was een teleurstelling. Ik moest de overstap maken naar de uitstroomrichting Sport- en bewegingsagogie. Dat bleek ook een uitdagende studie. Door mijn goede resultaten mocht ik zelfs meedoen aan het excellentieprogramma.

"Ik heb ontdekt dat je mét elkaar moet leven in plaats van ieder voor zich."


Reis naar Kaapstad
Voor het excellentieprogramma hebben we een reis gemaakt naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Daar hebben we in de townships sportdagen georganiseerd voor jonge kinderen, straatjongeren en voor vrouwen die uit de prostitutie komen. Ook hebben we een rondleiding gehad in een gevangenis. Allemaal erg indrukwekkend. Voorafgaand aan onze reis hebben we zelf sponsorgeld bij elkaar geregeld. We hadden maar liefst 7000 euro opgehaald. Daarvan hebben we materialen gekocht, die die we tijdens onze reis hebben achtergelaten bij de diverse projecten.

Met elkaar 
Ik heb tijdens deze opleiding en de reis ontdekt dat je mét elkaar moet leven in plaats van ieder voor zich. Als je een ander kunt helpen, moet je dat doen. Ik weet nu hoe ik me over teleurstellingen heen kan zetten. En dankzij mijn eigen revalidatie wil ik kinderfysiotherapeut worden. Zodat je kinderen leert zelf stapjes te maken.

School voor Sport en Bewegen

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090


Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag. 

Meer info over opleidingen en school
School voor Sport en Bewegen

Romy & de opleiding ...