Ga naar de header Ga naar de content

Sander Berkhout

“Mijn passies zijn muziek en festivals. Om daar met licht een bijdrage aan te leveren, dat vind ik geweldig. Het is te gek om sfeer en gevoel mee te kunnen geven aan zo’n festival. De aankleding en muziek doen natuurlijk al veel, maar met licht maak je dat echt af. Toen ik deze opleiding begon, had ik in gedachten om klein bouw- en breekwerk te doen binnen de evenemententechniek. Ik had al elektrotechniek gedaan en niet verwacht dat ik hier zo op mijn plek zou zitten. 

“Ik wil de eindshow van Defqon. 1 Festival voorzien van licht” 

Groeien binnen ROC Tilburg 

Mijn docenten Dick Selles & Natascha van Haaften hebben bij mij letterlijk het licht aangewakkerd. Zij hebben me meegegeven om altijd interesse te tonen en veel vragen te stellen. Zo leer je het meeste. Ook is op ROC Tilburg zelf heel veel mogelijk. Je krijgt de vrijheid en het vertrouwen om zelf aan de slag te gaan. Voor evenementen binnen school mochten we alles organiseren. De open dagen waren echt het leukste. Daarvoor mochten we zelf alle lichtontwerpen maken en was ik de projectleider. We hebben ook een eigen theater. Dat is pas praktijk.  

 

Defqon. 1 Festival 

Ik ben blijven hangen bij mijn laatste stagebedrijf The Art of Light en ben nu officieel in dienst. Zij maken festivalontwerpen en zenden technici uit naar festivals. Hier werken is als een kleine jongensdroom die is uitgekomen. Mijn ultieme droom is om de lichtontwerpen te maken voor Defqon. 1 Festival. En dan vooral de eindshow. Die hebben zo’n mooi en apart concept. Als ik in de toekomst daar met licht sfeer kan toevoegen, dan ben ik helemaal een gelukkig mens.” 

School voor Kunst, Cultuur en Media

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Kunst, Cultuur en Media

Sander & de opleiding ...