Ga naar de header Ga naar de content

Tobias van Doorn

“Van jongs af aan speel ik al spelletjes op de computer. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest hoe technologie werkt. Aan de ‘code kant’, maar ook aan de binnenkant. Ik twijfelde tussen elektrotechniek en ICT, maar koos uiteindelijk voor ICT. Op ROC Tilburg heb ik niveau 2 ICT gedaan. Hier ben ik vrij soepel doorheen gelopen. Ik had eindelijk die echte motivatie om te studeren. Ik heb tijdens mijn studie ook veel anderen kunnen helpen. ICT is echt iets wat bij mij past. Het is zo interessant en je kunt er tot in oneindigheid informatie over opzoeken. Dat is in mijn ogen ook wat ICT zo mooi maakt, je kunt al je nieuwsgierigheid kwijt.  

“Uiteindelijk heb ik mijn eigen bedrijf”  

 

Motivatie is alles 

Op ROC Tilburg sprak de sfeer me meteen erg aan. Tijdens mijn intakegesprek was ik in het begin nog wat verlegen, maar dat veranderde meteen in een enthousiast gesprek over computers. Ik krijg hier ook de mogelijkheid om niveau 3 over te slaan en meteen webdeveloper niveau 4 te doen. De school en de docenten hebben veel voor me betekent. Dat geldt ook voor mijn stagebegeleiders Hüseyin Şimşek en Harry Wiltink. Iedereen zegt eerlijk waar het op staat. Ze complimenteren je en pushen je om verder te komen. Motivatie is alles. Als je écht gemotiveerd bent, kun je vrijuit leren en jezelf snel ontwikkelen.  

 

Een eigen bedrijf 

Ik weet nog niet precies welke kant ik op wil met ICT. Straks, als ik klaar ben met webdeveloper, heb ik meer ervaring. Ook heb ik dan waarschijnlijk een beter beeld waar ik precies naartoe wil. Uiteindelijk wil ik mijn eigen bedrijf starten. Het belangrijkste is dat ik goed in mijn vel zit. Gelukkig is dat nu zeker het geval.” 

School voor ICT en Mediatechnologie

Kasteeldreef 122
5046 CV Tilburg
T 013 539 7070
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor ICT en Mediatechnologie

Tobias & de opleiding ...